KPSS sonuçları yarına kadar açıklanacak

KPSS sonuçları yarına kadar açıklanacak
2014 KPSS sınav sonuçlarının 10 Ekim Cuma'ya (yarın) kadar açıklanması bekleniyor. Milyonlarca insanın beklediği KPSS sonuçları öncesinde nefesler tutuldu. 



ÖSYM'den KPSS sonuçlarına ilişkin açıklama yapılmadı

ÖSYM'in şu tarihte açıklanacak diye resmi bir açıklaması bulunmamaktadır. En son yapılan sınaı yani 2 sene önceki sonuçlara göre bir kıyaslama yaptığımızda KPSS sonuçlarının bayramdan sonra açıklanacağını görmekteyiz. Geçen yıl tam 30 günde açıklanmıştı. 2 sene içerisinde OSYM bir çok sınav ve yerleştirme sonuçlarını kısa bir süre içinde açıklasada 2014 sonuçları büyük ihtimal bayramdan sonraki hafta açıklanacak.


2014 KPSS önlisans ve ortaöğretim sınavı cumartesi ve pazar günü olmak üzere 2 oturumda tamamlandı. Sınavdan çıkan memur adayları 2014 kpss sonuçları 'nın bayramdan önce açıklanma ihtimali olup olmadığını öğrenmek istiyor. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) gerçekleştirilen, KPSS'nin ortaöğretim mezunlarına yönelik oturumu 170 sınav merkezinde saat 09.30'da başladı. Adaylara, 120 sorudan oluşan genel yetenek ve genel kültür testleri için 120 dakika süre verildi. Kimlik ve güvenlik kontrolleriyle salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adaylar, sınavın başlama saatinden önce sınava girecekleri binanın kapısında hazır bulundu. Adaylar, sınav salonuna sınava giriş belgeleri ve nüfus cüzdanı ya da pasaportları kontrol edilerek alındı. Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları adaylara okudu ve ilgili oturumda cevaplanacak test için kullanılacak sınav evrakıyla içinde kalem, silgi bulunan kutular dağıtıldı. Ortaöğretim oturumuna 1 milyon 828 bin 53 aday başvurmuştu. Kamu Personeli Seçme Sınavı, ortaöğretim düzeyine yönelik yapılan oturumla tamamlandı. Sınav sonuçları ÖSYM'nin ''http://sonuc.osym.gov.tr'' internet adresinden öğrenilecek. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. ÖSYM'in şu tarihte açıklanacak diye resmi bir açıklaması bulunmamaktadır. En son yapılan sınaı yani 2 sene önceki sonuçlara göre bir kıyaslama yaptığımızda KPSS sonuçlarının bayramdan sonra açıklanacağını görmekteyiz. Geçen yıl tam 30 günde açıklanmıştı. 2 sene içerisinde OSYM bir çok sınav ve yerleştirme sonuçlarını kısa bir süre içinde açıklasada 2014 sonuçları büyük ihtimal bayramdan sonraki hafta açıklanacak.


2 SENE ÖNCEKİ KPSS SONUÇLARI BİLGİLERİ

22 Eylül 2012 ve 23 Eylül 2012 tarihlerinde: yapılan 2012-KPSS Ortaöğretim/Önlisans sınavlarınındeğerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Sınavların sonuçları, 23 Ekim 2012 günü saat 11.30'den itibaren ÖSYM'nin http://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklandı. Adaylar, sınav sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sınavların sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler ekte verilmiştir.