Kral Abdullah'ın cenaze töreninin ayrıntıları belli oldu

Kral Abdullah'ın cenaze töreninin ayrıntıları belli oldu

90 yaşında hayata veda eden Kral Abdullah'ın cenazesi ikindi namazına müteakip defnedilecek. Cenaze töreni Türkiye saatiyle 14.00 gibi başlayacak.

Törene çok sayıda lider katılıyor. Vahabi geleneğine gayri müslimler törene katılamadığı için Riyad'da İslam dünyası liderleri bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Afrika gezisini tören için yarıda kesti. Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Es-Sisi ve Ürdün Kralı Abdullah cenaze törenine katılacak isimler arasında. Her iki lider de Davos programlarını yarıda keserek Riyad'a uçtu.

Müslüman olmayan ülkelerin liderleri ise ilerleyen glerde Suudi arabistan'ı ziyaret ederek yeni Kral Selman'a ve kraliyet ailesinin diğer üyelerine taziyelerini sunacak. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden daha sonra heyetle gidecek.

Cenaze töreni Riyad'daki İmam Türki Bin Abdullah Camii'nde yapılacak. Kral Fahd için de orada yapılmıştı. O da cenaze namazı sonrası El-Oud mezarlığında defnedilmişti.

Kral Abdullah Vahabi gelenekleri uyarınca isimsiz bir mezara gömülecek. Vahabi geleneğine uygun olarak Suudi Arabistan'da resmi yas ilan edilmiyor. Suudi bayrağı, üzerindeki kelime-i şehadet yazısı nedeniyle yarıya indirilmiyor.

Akşam namazı sonrasında kraliyet ailesinin diğer üyeleri, vahabi imamlar, aşiret liderleri ve önde gelen işadamları, Kral KSelman ve Veliaht Prensi Mükrin'e bağlılık yemini edecek.