Kredi kartı olan herkesi ilgilendiriyor

Kredi kartı olan herkesi ilgilendiriyor

TBB'den yapılan açıklamada, TBB'ye ait olduğu görüntüsü verilerek  kredi kart aidatı iadesi gibi çeşitli vaatlerle banka müşterilerini dolandırmak  için açılmış sosyal medya hesaplarının tespit edildiği belirtildi.

Birliğin sosyal medya üzerinden banka müşterisi bilgilerini talep  ettiği bir uygulamasının bulunmadığı ve resmi internet site hesapları haricinde  yönlendirmeler yapılmadığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kredi kartı veya kişisel bilgileri ele geçirmeyi ve banka  müşterilerini dolandırmayı amaçlayan girişimlere kesinlikle itibar edilmemeli,  banka ve kişisel bilgilerin asla paylaşılmamasına çok dikkat edilmeli ve bu  alışkanlık haline getirilmelidir. Birliğimizin açıklamalarını takip etmek isteyen  sosyal medya kullanıcıları, Facebook ve Twitter'daki @BankalarBirligi adresli  resmi hesaplarımızı takip edebilir. Dolandırıcılık amacıyla Türkiye Bankalar  Birliği adı kullanılarak açılmış sosyal medya hesaplarına karşı gerekli önlemler  alınmakta, bu tür hesapların kapatılması ve sorumluların cezalandırılması için  gerekli yasal başvurularda bulunulmaktadır."