Kripto paralar için resmi standartlar hazırlanıyor

Kripto paralar için resmi standartlar hazırlanıyor

Güney Kore merkezli web sitesi Bchain'in haberine göre, Kore hükümeti blok zinciri endüstrisi için sınıflandırma normlarını bu ay sonuna kadar hazırlayacak.

Bilgi ve İletişim Bakanlığı, Ulusal İstatistik Ofisi ile Bilim ve Teknoloji Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı standartların yayımlanmasıyla, kripto para ile ilgili işler yapanlar sektörel bir kimliğe kavuşacak. Habere göre bu taslak üzerinde birkaç aydır çalışılıyor.

Çalışmanın sektörü üçe ayırması bekleniyor. Merkezi olmayan uygulamalar (Ethereum teknolojisi üzerine kurulu olanlar vb.), kripto para madenciliği ve kripto para borsaları ve finansal işlem merkezleri olarak üç kategori planlandığı belirtiliyor.

Malta ve Japonya da kripto paralar ve blok zinciri ile ilgili düzenlemeler yapıyorlar. Japonya Finansal Hizmetler Ajansı, dijital değerlerin diğer değerlere göre ayrı depolanabilmesini gerektiren bir yasa üzerinde çalışıyor. Malta ise kısa süre önce blok zinciri tabanlı girişimleri ülkeye çekmek üzere yeni bir düzenleme yapacağını duyurdu.