Kso’da Konya Sanayisi Masaya Yatırıldı

Kso’da Konya Sanayisi Masaya Yatırıldı

Konya Sanayi Odası (KSO) ve Ekonomi Bakanlığı yöneticileri, Konya sanayisini, ihracatını, sorunlarını, güçlü ve zayıf yönlerini masaya yatırdı.
Konya Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, Konya’nın çok ciddi yatırım, üretim ve ihracat potansiyeli olduğuna, bu potansiyelin mutlaka daha fazla kullanılması gerektiğine dikkat çekildi. Yaklaşık üç saat süren toplantıda Ekonomi Bakanlığı yöneticilerine Konya sanayisi, Organize Sanayi Bölgeleri ve Konya projelerini anlatan bir sunum yapan KSO Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, Konya’nın Türkiye’nin büyümesine pozitif katkı veren bir şehir olduğunu vurguladı. Konya sanayisinin son yıllarda önemli bir ivme kazandığını anlatan Kütükcü, bu yükselişin devam edebilmesi için yeni açılımlara ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Ekonomi Bakanlığı’ndan, teşviklerin, sektörel ağırlıklı kurgulanmasını isteyen Kütükcü, “Limanlara ulaşım maliyeti Konya sanayisinin rekabet gücünü olumsuz etkiliyor. Konyalı ihracatçılarımızın özellikle limanlara ulaşım konusunda navlun desteğine ihtiyacı var. Konyalı ihracatçıya sağlanacak en önemli destek navlun desteğidir. Böyle bir destek verilmesi halinde Konya sanayisi, aldığı desteği ülkeye fazlasıyla geri kazandıracaktır” dedi.
KSO İLE DAHA FAZLA İŞBİRLİĞİ
Toplantıya katılan Ekonomi Bakanlığı Ekonomik Araştırmalar ve Değerlendirme Genel Müdür Yardımcısı Alper Kurtoğlu ise, yatırım, üretim ve ihracat konularının Türkiye için çok önemli olduğunu ve Konya’nın bu alanlarda çok ciddi bir potansiyeli olduğunu vurguladı. Konya’nın hali hazırda güçlü olduğu sektörlerin yanı sıra, potansiyelini tam olarak ortaya çıkaramayan sektörlerinin de bulunduğunu ifade eden Kurtoğlu, bu konularda Konya Sanayi Odası ile daha fazla işbirliği yapmak istediklerini bildirdi.
Ekonomik Araştırmalar ve Değerlendirme Genel Müdürlüğü Sanayi Sektörleri Analiz Daire Başkanı Mustafa Kemal Günay da, Konya’nın ihracat potansiyelini artırmaya yönelik öneriler geliştirmek istediklerini kaydetti. Günay, “Konya’nın üretim ve ihracat potansiyelini geliştirmek için neler yapabiliriz? Türkiye’nin genel sorunlarından ziyade, Konya’ya özgü konuları ve sorunları görmek, bu konularda çalışmalar yapmak için Konya’dayız” şeklinde konuştu.
Ekonomi Bakanlığı’ndan çok sayıda yönetici ve uzmanın yanı sıra, KSO Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıda, Konya sanayisinin üretim ve ihracat potansiyelini geliştirecek, rekabet gücünü artıracak konularla ilgili fikir alışverişlerinde bulunuldu. Toplantının ardından, Ekonomi Bakanlığı yöneticileri Konya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bazı fabrikaları gezdi.