Küçük çocuğun acı sonu

Küçük çocuğun acı sonu

Yaşan Aktürk Mahallesi’nde oturan Nuray ve Sadık Budak çiftinin çocukları Ergün Budak, dün akşam saatlerinde ortadan kayboldu. Ailesinin ulaşamaması üzerine haber verilen güvenlik güçleri tarafından arama çalışması başlatıldı. Ekipler gece ve sabah saatlerinde uzun süre yaptıkları arama sonucunda eski Yatılı Bölge Okulu’nun bahçesindeki kuyuda Ergün Budak’ın cesedi bulundu. Ölümüyle yakınlarını yasa boğan Budak’ın yakınları olay yerine akın etti. Acı haberle baba Sadık Budak fenalık geçirdi. Sadık Budak, sedyeye alınarak hastaneye götürüldü.

Bu sırada Ergün Budak’ın ölümüyle ilgisi bulunduğu iddia edilen bir Suriyeli, kalabalık tarafından linç edilmek istendi. Polisin güçlükle sakinleştirdiği kalabalığın elinden alınan ismi öğrenilemeyen Suriyeli hastaneye götürülerek tedaviye alındı. Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara ile İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir de olay yerine gelerek öfkeli kalabalığı sakinleştirdi.

İlkokul 3’üncü sınıfı bitirdiği öğrenilen Ergün Budak’ın cesedi, kesin ölüm nedenin belirlenmesi için Gaziantep Adlı Tıp Kurumu’na gönderildi.