Küçük Esnafta Avm Kanunu Beklentisi

Küçük Esnafta Avm Kanunu Beklentisi

Tokat Bakkallar ve Manifaturacılar Odası Başkanı İhsan Tunç, küçük esnaf ve sanatkarın kollanması ve desteklenmesi gerektiğini ifade ederek, “Bu bizim anayasal hakkımız” dedi.
Perakende Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun Tasarısında “pazar günleri ve resmi tatillerde alışveriş merkezleriyle (AVM) büyük mağazaların kapalı olmasını’ talep eden yeni kanun teklifi gündemdeki yerini koruyor. AVM’lerin karşı çıktığı kanun teklifini destekleyen küçük esnaf ise gelecek haberleri bekliyor. Konu ile ilgili basın açıklaması yapan Tokat Bakkallar ve Manifaturacılar Odası Başkanı İhsan Tunç, mecliste görüşülecek olan kanun teklifinin yasalaşmasını beklediklerini ifade ederek, “Ancak biranda baronlar, bir takım medya ve zenginler kulübü bu işin üzerine çullandılar. Bu yasanın çıkmaması için azami ölçüde gayret sarf ediyorlar. Bizler küçük esnaf ve sanatkarlar Türkiye’nin bir gerçeğiyiz. Bizler kendimizi Türkiye ekonomisinin bel kemiği olarak görüyoruz. Bir insanın bel kemiği kırılırsa felç olur, dolayısı ile küçük esnaf ve sanatkarı omurga olarak tabir ettiğimiz bu yapıyı yok ederseniz felç edersiniz. Biz var olan hakkımızı istiyoruz” dedi.
Başkan Tunç, mahalle aralarında açılan mağaza zincirlerine de düzenleme yapılmasını beklediklerini ifade ederek, “Bir AVM Pazar günleri kapanırsa Tokat ekonomisine zarar veriyor da, haftanın 7 günü tezgahlarını açan insanlar kapalı oluyor da, siz bir gün kapalı olmaya niye bu kadar feveran ediyorsunuz? Dolayısı ile bu küçük esnaf ve sanatkarın kollanması ve desteklenmesi lazım. Bu bizim anayasal hakkımız. Bu manada mantar gibi biten zincir mağazaların her mahallede açılması her sektörü etkiliyor. Birçok meslek dalının sattığı ürünler bu iş yerlerinde satılıyor. Sadece bu iş bakkal esnafının meselesi değil, küçük esnaf ve sanatkarın meselesi” diye konuştu.