Küçük Menderes’in Efesi İbrahim Özbek Oldu

Küçük Menderes’in Efesi İbrahim Özbek Oldu

Ödemiş İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında düzenlenen "Küçükmenderes Efe’sini Arıyor" yarışması Ödemiş Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapıldı. Yarışmada usta öğretici Kemal Dayan, Ergin Bayar ve Birol Sardoğan jüri olarak görev aldı. Yarışmaya Ödemiş, Tire, Bayındır, Kiraz, Menderes ve Torbalı ilçelerinden toplam 22 efe katıldı.
Açılış konuşması yapan Ödemiş İlçe Gençlik Spor Müdürü Cafer Cebeci, şunları söyledi: “Bir milleti millet yapan en önemli özelliklerinden birisi geçmişten günümüze, günümüzden geleceğe ulaştıracak olduğu kültürel değerlerdir. Tarih göstermiştir ki vatanına, milletine, bayrağına, tarihine, kültürüne, inançlarına, örf ve adetlerine sahip çıkmayan bir devlet tarih sahnesinden silinip gitmiştir. Bizler biliyoruz ki, gelecek gençlerimizin elindedir. Bunun yolu eğitimden geçmektedir. Ödemiş İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü olarak yapmış olduğumuz bütün faaliyet ve etkinliklerimiz de kültürel değerlerimizi geleceğimizin sahibi olan gençlerimize öğretmeyi amaçlıyoruz. Bize katkıda bulunan Ödemiş Kaymakamlığına, Ödemiş Belediyesine, Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve değerli esnaflarımıza teşekkür ediyorum. Yarışmamız 7 yaş 29 yaş arası düzenlendi. Katılan herkese cesaretinden dolayı teşekkür ediyorum.”
Konuşmanın ardından Küçükmenderesin efesi olmak isteyen 22 efe sırayla sahnenin tozunu dumana kattı. Her efe oynağı zeybek oyunu ile büyük alkış topladı. Jüri üyelerinin zorlandığı yarışmada Küçükmenderes’in Efesi, oynadığı Ödemiş iki parmak zeybeği ile Ödemişli İbrahim Özbek oldu. İkinci Torbalı iki parmak zeybeği oynayan Tireli Ahmet Can Taşal, üçüncü de Eğridere Zeybeği oynayan Tireli Mert Demirkan oldu.
Birinci Ödemişli İbrahim Özbek yarım altın ödülü kazanırken ikinci çeyrek, üçüncü ise gram altının sahibi oldular.