Küçükçekmece’de Kültür Harmanı

Küçükçekmece’de Kültür Harmanı

Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen Kültür Harmanı Projesi kapsamında Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen 15 yetim kız çocuğu Küçükçekmece’de buluştu.
Küçükçekmece Belediyesi, Asitane Kültür ve Sanat, Eğitim ve Dayanışma Derneği işbirliği ile yetim kız çocuklarını kahvaltıda ağırladı.
Küçükçekmece Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen kahvaltıya, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Güllüçayır ve Asitane Dernek Başkanı Hasibe Turan başta olmak üzere Diyarbakır Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu Müdür Yardımcısı Sevinç Uyar ile yetim öğrenciler katıldı.
KÜLTÜR HARMANI PROJESİ
Kültür Harmanı Projesi kapsamında Mersin, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Van, Erzurum, Ankara, Denizli ve Edirne gibi Türkiye’nin dört bir yanındaki illerden gelen 15 yetim kız öğrenci İstanbul’da ağırlandı. İstanbul’da kaldıkları bir hafta boyunca genç kızlara müzikte çeşitli enstrümanlar, geleneksel sanatlar Ebru - Tezhibi, İngilizce, Arapça, Drama ve Diksiyon ile İstanbul’un tarihi yapısı ve kültürü gibi dersler verildi.
Kahvaltıda yetim çocuklarla buluşan Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Güllüçayır, “Böylesine anlamlı bir projeye katkıda bulunmak bizi çok mutlu etti. Küçükçekmece Belediyesi olarak Temel Karadeniz Başkanımızın da talimatıyla sosyal sorumluluk projelerine öncelik verdik. Gençler bizim geleceğimiz ve aile ortamında yetişmeyen bu kız çocuklarının aile sıcaklığını yaşaması bizim için önemli” dedi.
Kahvaltı boyunca kız çocuklarıyla teker teker ilgilenen Güllüçayır, duygusal anlar yaşadı.