Küçükkaya'dan Muharrem İnce'ye yanıt!

Küçükkaya'dan Muharrem İnce'ye yanıt!

Gazeteci İsmail Küçükkaya ile Muharrem İnce arasındaki mesaj polemiği devam ediyor. Bugün FOX TV'deki Çalar Saat programında Muharrem İnce'nin hata yaptığını belirten Küçükkaya, CHP'nin 24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri sürecini yönetemediğini söyledi. Küçükkaya, "Bugün olsa bugün yine yaparım. Muharrem İnce'nin açıklaması buz gibi haberdir" diyerek programının sonuna doğru ikinci bir açıklamada bulundu.

İsmail Küçükkaya, canlı yayına sosyal medyada da büyük yankı uyandıran mesaj polemiğine değindi. Küçükkaya, "CHP süreci yönetemedi. İYİ Parti'de aynı durumda. Bakın Kemal Kılıçdaroğlu ortalıkta yok. İnsanların hayal kırıklıklarını giderebilecek bir şey yapmıyorlar" dedi. İsmail Küçükkaya, programda şu ifadeleri kullandı:

Dün akşam bir klip yayınladı Muharrem İnce. Büyük olasılıkla CHP'nin genel başkanlığına yürüyen bir yola çıkıyor. Seçim gecesi sonuçlar belli olduktan sonra açıklama yapmadığı için eleştiren İnce, dün kameraların karşısına geçti. Bugün Çiğdem Toker'de o gecenin öyküsü yazdı. O gece aklına takılan soruları gündeme getirdi. Muharrem İnce'nin İsmail Küçükkaya'ya söylediği haberdir diyor. Ankara'nın en iyi, en etik, ahlaki kurallara en fazla uyan gazetecidir Çiğdem Toker.

"DÜN BİR HATA DAHA YAPTI"

Muharrem İnce dün bir hata daha yaptı. Biz kendisinden gazeteci arkadaşlarııza, emekçi kardeşlerimize daha kibar, daha saygılı olmasını bekliyoruz. TRT muhabirlerini, kameramanlarını bulunduğu ortamdan çıkarmasını kendisine yakışmadığını ifade ediyoruz.

"HABERDİR"

Küçükkaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise yaptığı açıklamayayı '#Haberdir' hashtagiyle paylaştı.

KÜÇÜKKAYA'DAN İKİNCİ AÇIKLAMA: MESLEĞİMİ PASPAS YAPMAM

İsmail Küçükkaya, haber programının sonunda Muharrem İnce ile yazışmalarıı göstererek şu ifadeleri kullandı:

DEVAM EDİYOR...DEVAMI

"Benim işim var, gazeteciyim. Gazetecilik, kamu yayıncılığıdır, halkın çıkarını gözetir. Biz burada hiç kimseye bakmadık. İktidar sahiplerinin hoşuna gidecek mi diye bakmadık. Ben oy verdiğim kişinin seçilmesini isterim, vatandaş olarak. Mesleğimi kimsenin ayaklarına paspas yapmam, ben namuslu bir insanım. Saat 10.30-11 gibi tablo netleşti, bir taraftan ıslak imzalar Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu ve CHP'ye gidiyordu. Zamanlamaya dikkat edin, ben sizinle bir bilgi paylaştım. Ben paylaştığımda, sosyal medyada İnce nerede diye konuşuluyordu. Erdoğan iki kere, Kılıçdaroğlu açıklama yapmıştı. Ben 00.37'de Muharrem İnce ile bir iletişim kurdum ve ben canlı yayındayım. Ben o sırada CHP'lileri canlı yayına bağlayıvermişim. Reji bile bana kızıyordu. Ben buna rağmen sizin haber hakkınızı, iki CHP'lyi yayına bağlayarak paylaştım.

"KENDİSİYLE YEMEK MASASINDA DEĞİLİM"

En son İnce'ye ulaştım, söyledi. Ben o sırada kendisiyle yemek masasında değilim, ben bir gazeteciyim. Bana kendisi video yollamıştı yayınlamıştım, bakın diyorum ki "Başkanım ne diyorsunuz?" Türkiye'nin en çok izlenen televizyonunda bir gazeteci, cumhurbaşkanı adayına nasılsınız diye mi soruyor? Yanıt, 00.37'de geldi "Adam kazandı" ben size böyle duyurdum. Ama bu bir arkadaş sohbeti değildir, kabul ediyorsunuz diye devam etti. "Sizin oy yüzde 30. Kabul ediyorsunuz, nedir yorumunuz?", "Yarın açıklama yapacağım, adil bir yarış değildi" dedi. Bu iki arkadaşın dost sohbeti değil ki, şimdi beni eleştirmek bazılarını rahatlatabilir de, gerçekleri değiştirmez."

NE OLMUŞTU?

Muharrem İnce'yle mesajlaşan İsmail Küçükkaya, Fox Tv'deki seçim özel yayınında İnce'nin kendisine verdiği 'adam kazandı' yanıtını ekranda açıklamış, İnce ise bu duruma tepki göstermişti. Küçükkaya'nın attığı mesajı yayımlamasına tepki gösteren İnce, dün CHP Genel Merkezi'nde yaptığı açıklamada "
Orada bir hatam oldu, onu kabul edeyim. Ben İsmail Küçükkaya'ya arkadaşça mesaj attım. Onun haber yapacağını tahmin etmedim. Benim gibi deneyimli siyasetçinin bunu yapmaması gerekirdi. Vatandaşlarımızın bunu bir tweetle öğrenmemesi gerekirdi. Onu haber yapacağını düşünmediğim için, demek ki gazetecilerle dost olurken daha dikkatli olmak gerekiyormuş." ifadesini kullanmıştı.

"BEN MUHARREM İNCE'YLE RAKI BALIK MASASINDA DEĞİLDİM"

İsmail Küçükkaya, Muharrem İnce'nin kendisine yönelik eleştirilerine yanıt verdi. İnce'nin "arkadaşça mesaj atmıştım, yayınlamaması gerekirdi" eleştirisine cevap olarak Küçükkaya, "Ben Muharrem İnce'yle rakı balık masasında değildim, gazeteci olarak soru sordum" derken, Muharrem İnce'nin mesajlaşmalarını duyurduğunu öğrendikten sonra kendisine bir mesaj daha attığını söyledi. İnce, ilk açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Muharrem İnce'yle mesajlaştıktan 20 dakika sonra bana geri dönüş yaptı ve 'Bu dostaneydi neden duyurdun' dedi." diyen Küçükkaya, Muharrem İnce'nin kendisine yönelik tepkileri dağıtmak için bir gazeteciyi harcadığını ifade etti. Muharrem İnce attığı mesajları kullanacağımı biliyordu ve o mesajlar nedeniyle kitlesi üzerinde oluşan olumsuz havayı dağıtmak için bir gazeteciyi harcamayı tercih etti."
 

24 haziran seçimi

24 haziran seçimleri 

24 haziran seçim sonuçları