Küçükmenderes’te Taş Dolgu Çalişmalari Kaymakçı’ya Ulaştı

Küçükmenderes’te Taş Dolgu Çalişmalari Kaymakçı’ya Ulaştı

Devlet Su İşleri 2. Bölge 21. Şube Müdürlüğü’nün Küçük Menderes nehrinin yağışlı havalarda tarım arazilerine verdiği zararı önlemek üzere hazırlanan ıslah projesi çerçevesinde yatak düzenlemelerinin tamamlanmasının ardından taş dolgu çalışmaları da tam gaz devam ediyor.
Nehir yatağının büyük ölçüde değiştirilerek kıvrımlarının yok edildiği çalışma çerçevesinde Beydağ ile Tire’nin Gökçen Mahallesi arasında kalan 30 kilometrelik nehir yatağının her iki yanı taş dolgu ile kaplanıyor.
Beydağ Baraj çıkışından itibaren başlayan taş dolgu çalışmaları, Kaymakçı’ya ulaştı. Beydağ’dan Kaymakçı’ya kadar olan bölgede ana nehir yatağının her iki yanı taş dolgu ile kaplanırken, yüklenici firma ekipleri çalışmalarını Kaymakçı ile Mescitli’yi birbirine bağlayan köprünün yakınlarında sürdürüyor.
Bozdağ’dan doğup 175 kilometrelik yolculuktan sonra Selçuk’un Pamucak Sahili’nde denize dökülen Küçük Menderes nehrinin verimli toprakları denize sürüklemesinin önüne geçmek ve yağışlı havalarda yaşanan taşkın sıkıntısını sonlandırmak için başlatılan çalışmalar kapsamında kıvrımların yok edilmesi ve nehir yatağının değiştirilmesi ile ortaya çıkan 90 hektarlık arazinin de tarıma kazandırılması da hedefliyor.