KUDAKA, BÖLGE İSTATİSTİK VERİ TABANI ÇALIŞMASINI PAYLAŞIMA AÇTI

KUDAKA, BÖLGE İSTATİSTİK VERİ TABANI ÇALIŞMASINI PAYLAŞIMA AÇTI

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), Erzurum-Erzincan-Bayburt’tan oluşan TRA1 Düzey 2 bölgesinin tüm ilçelerine dair istatistik veri tabanı çalışmasını test yayını olarak paylaşıma açtı.
KUDAKA Araştırma Planlama Birimi tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde bölgeye ait TUİK verileri ışığında oluşturulan veri tabanı, KUDA_STAT kullanıcı ara yüzü ile tüm ilgililerin kullanımına sunuldu.
Kullanılan ara yüzde TRA1 Düzey 2 bölgesinin tüm ilçelerine ait istatistikler, grafik ve harita olarak görülebilmektedir. Sistem gerektiğinde harita, grafik ya da veri tablosu olarak çıktı verebilmekte; ilçe bazında, değişkenler bazında ya da yıllar itibariyle değişimler çoklu karşılaştırmalar ile görüntülenebilmekte. Oluşturulan istatistik ara yüzünde 32 adet ilçe verisi; demografi, eğitim, gelişmişlik ve tarım olmak üzere 4 ana kategoride paylaşıma sunuldu. 1991 ile 2013 yılları arasındaki mevcut TUİK verilerinden faydalanılarak düzenlenen veri tabanında, 176 farklı değişken (veri çeşidi) ve 44.922 adet veri kullanıldı.