KULA MALİ KONGRESİNİ YAPTI

KULA MALİ KONGRESİNİ YAPTI

Kula Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin (ESKKK) yıllık mali genel kurul toplantısı yapıldı.
Yunus Emre Kent Meydanı Kültür Merkezi Toplantı Salonu’nda yapılan genel kurul toplantısına AK Parti Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık, Ak Parti Manisa Milletvekili Aday Adayı Op. Dr. Aydın Er, Manisa merkez ve çevre ilçelerin kooperatif başkanları ile yönetim kurulu üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda kooperatif ortağı katıldı.
Toplantıda konuşan ESKKK Başkanı Ali Yiğen, 2014 yılı içerisinde aktif olarak faaliyet gösteren ortaklara kredi verildiğini açıkladı. Kredilerle ilgili bilgiler veren Ali Yiğen, "Bugün bankalar kredi verebilecek portföy bulmakta çok zorlanmaktadır. Çünkü Merkez Bankası nezdinde yapmış oldukları kredibilite istihbaratına takılan en ufak kredi kartı çek yada senet sorunu engel olarak çıkarılmaktadır. Yönetim kurulumuz prensipli çalışmalarından taviz vermemiş, ortaklarımızın menfaatine dayalı her hareketin yanında olmuştur. Esnaflarımızın finansman ihtiyaçlarını giderebilmek adına önlerinin açılması, yani en hızlı şekilde krediye ulaşabilmeleri sağlanmalıdır" dedi.
AK Parti Manisa Milletvekili Aday adayı Op. Dr. Aydın Er de dilek ve temenniler bölümünde yaptığı konuşmada, “ Esnaf odalarının kurumlara vermiş olduğu desteklerin çok önemli olduğunu biliyorum. Bunun bir örneği de Alaşehir devlet hastanesi başhekimliği yaptığım dönemde bizzat yaşadım. Alaşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi hastanemizin bir çok eksiğini tamamlamıştı. Kula’da da buna benzer bir olayın yaşandığını öğrendim ve çok mutlu oldum. Hastanelerimize ve sağlığa yapılan yatırım her zaman için en değerli bir yatırım olarak bilinmelidir. Yapılan bu yatırımlar toplumun her kesimine hizmet vermektedir” diye konuştu.