Kulaca’dan Hollanda’ya 450 Ton Biber Salçası

Kulaca’dan Hollanda’ya 450 Ton Biber Salçası

İnegöl’ün salçası ile ünlü Kulaca bölgesinde kurulu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından bu yıl Hollanda’ya 450 ton biber salçası ihraç edilirken, ihracat öncesinde kooperatife gelen Hollanda’daki İNPROBA firması yetkilileri biber salçalarından numuneler alarak inceleme yaptı.
Sabah saatlerinden itibaren kooperatifte incelemeler yapan İNPROBA firmasının kalite menajeri Nicoline Fransen, işletme şefi Ali Altındağ ve ithalat sorumlusu Kees Stalenhoef, ihracatı yapılacak biber salçalarından numuneler aldı. Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ahmet Uğur’un da refakat ettiği incelemelerde geçen yıl kooperatiften 60-70 ton civarında biber salçası aldıklarını ifade eden Nicoline Fransen, memnun kaldıkları için bu yıl rakamı 450 tona çıkardıklarını belirtti.
Fransen, Hollanda’da çok rağbet gören biber salçasını almaya geldiklerini belirterek, “Geçen sene 60-70 ton aldık. Memnun kaldığımız için bu sene 450 tona yükselttik. İstediğimizi verebilirlerse gelecek senelerde bu rakamı daha da artırmayı düşünüyoruz. Şu an yapılan biberlerden numune alacağız. Laboratuarda tahlil ediyoruz” dedi.
Kooperatif Başkanı Ahmet Uğur ise, “Geçen yıl gönderdiğimiz ürünlerin devamı olarak bu yıl Hollandalı şirketle 450 tonluk bir anlaşmamız vardı. O anlaşma gereği Hollanda’dan misafirlerimiz geldi. Bugün biber sezonunu açtık ve birlikte çalışıyoruz. Ar-Ge çalışmalarını yapmamıza rağmen, yeterli olmadığından, firma yetkilileriyle beraber yeniden Ar-Ge yaparak kaliteyi artırıyoruz. Şu anda acı biber salçası pek olmamakla birlikte bütün imkanlarımızı zorlayarak bu taahhüdümüzü yerine getirmek için uğraşacağız. İnşallah bunda muvaffak oluruz. Yevmiyeli 70 çalışanımız var. Kooperatif personelimizle beraber 80 çalışanımız var. Bizler bu işi yapmaktan mutluyuz. İnşallah devletimize, milletimize hayırlı olur” diye konuştu.