Kula’da Doğru Zayıflama Semineri

Kula’da Doğru Zayıflama Semineri

Kula ilçesinde, 80. Yıl Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi çalışanlarına ve rehabilitasyon merkezinde kalan hastalara yönelik ’Doğru Diyet ile Sağlıklı Zayıflama’ konulu bir seminer verildi.
Kula ilçesinde düzenlenen seminerde, Kula Toplum Sağlığı Sağlık Grup Başkanı Dr. Aybüke Aslı Ayyıldız ve Diyetisyen Dilara Halıcı bir sunum gerçekleştirdi. ’Doğru Diyet ile Sağlıklı Zayıflama’ konulu seminere, rehabilitasyon çalışanları ve hastalar yoğun ilgi gösterirken, beslenme ve sağlıklı zayıflama konusunda uzmanlar tarafından bazı bilgiler aktarıldı.
Diyetisyen Dilara Halıcı, yaptığı konuşmada sağlıklı zayıflamada doğru beslenmenin önemine dikkat çekti. Halıcı, "Sağlıklı zayıflamanın temel hedefi olarak da size kilo aldıran beslenme alışkanlıklarınızı bırakarak aynı doğru beslenme de olduğu gibi besin değeri yüksek kalorisi az gıdaları daha çok tüketmenizi sağlamaktan geçer" dedi.
Seminer sonrası konuşma yapan Kula Toplum Sağlığı Sağlık Grup Başkanı Dr. Aybüke Aslı Ayyıldız ise, şu açıklamalarda bulundu: "Her hafta sonu Cumartesi günleri düzenli olarak yaptığımız obeziteye karşı direnme yürüyüşlerimiz kış mevsimi girmesi nedeni ile bir süre ara verildi. Obeziteye karşı direniş gösterme konusundaki çalışmalarımız eksiksiz bir şekilde hızla devam ediyor. Bu şekildeki seminerlerimiz obeziteye karşı mücadelenin bir parçasıdır. Salihli’den gelen Diyetisyenimiz Dilara Halıcı ile bu hafta ilk kez rehabilitasyon merkezinde sağlıklı zayıflama yöntemi üzerine bir seminer verdik. Diyetisyenimiz Dilara Halıcı her ay düzenli olarak Kula’ya gelecek ve seminer verilebilen kurum, kuruluşlar ve okullarda seminerlerimizi devam ettireceğiz."