Kula’da Şah Süleyman Camii İnşaati Devam Ediyor

Kula’da Şah Süleyman Camii İnşaati Devam Ediyor

Manisa’nın Kula ilçesinde Kenan Evren Mah. 1124 ada 1 parsele kayıtlı 3035.88 m2 lik alana yapımı devam eden Şah Süleyman Camii için hayırsever vatandaşlar tarafından kampanya başlatıldı.
Şah Süleyman Camii Yaptırma Ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Leblebici yaptığı açıklamada Kula inşaatı devam eden cami için tüm hayırseverleri Camii’nin inşası için yardımda bulunmaya davet ettiklerini söyledi. 1000 kişilik kapasiteye sahip olacak Şah Süleyman Camii ve Külliyesinin yapılması için bugüne kadar hayırseverlerden toplanan desteklerle tamamlamaya çalıştıklarını belirten Leblebici sözlerine şu şekilde devam etti.
“Mülkiyeti Diyanet Vakfına ait olan Kenan Evren Mahallesi 1124 ada 1 parselde kayıtlı 3035.88 m2 lik arsa üzerinde altı gasil hane, morg, kuran kursu ve müştemilatı olabilecek şekilde üzerine 630 m2 iç büyüklüğünde ve 1050 m2 mimari özelliğe sahip toplam inşaat alanı 1870 m2 camii yapılması kararlaştırılmıştır. Çevre düzenlemesi, park ve bahçe yapımı, kitaplık, okuma odası, spor sahasını içinde bulunduran bu yapı Kula İlçe Müftülüğü nezdinde gerekli yasal izin ve ruhsatlar sağlanarak kullanım aşamasına geçilecektir” dedi.
Leblebici yaklaşan kurban bayramı nedeni ilede Kurban derilerini de yardım amaçlı her yıl olduğu gibi toplayacaklarını söyledi.