Kumarda basılan parti, iktidarı hedefliyor

Kumarda basılan parti, iktidarı hedefliyor

Milliyetçi İrade Yükseliş Partisi Seyhan İlçe Başkanlığı binasında yönelik operasyonda, aralarında ilçe başkanının da bulunduğu 10 kişi kumar oynatmaktan gözaltına alındı, kumar oynadığı öne sürülen 59 kişiye 208′er lira ceza uygulandı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, kumar oynatıldığı ileri sürülen Milliyetçi İrade Yükseliş Partisi’nin merkez Seyhan ilçesi Çakmak Caddesi’ndeki binasına operasyon düzenledi.

Operasyonda, ilçe başkanı Hüseyin A’nın da aralarında bulunduğu 10 kişi, kumar oynamak için yer temin etmek suçundan gözaltına alındı. Kumar oynadığı öne sürülen 59 kişiye ise 208′er lira ceza verildi.

“Genel seçimde yüzde 30 oy alacağız”

Gözaltına alının şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolü için Adli Tıp Birimi’ne getirildi. Şüphelilerden biri, kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına, genel seçimde önceki hafta yüzde 10 oy alacaklarını değerlendirdiklerini, bu hafta iddialarının büyüdüğünü ve yüzde 20 oy almayı hedeflediklerini söyledi. Diğer bir şüpheli ise “Yüzde 30 oy alacağız, barajı geçeceğiz merak etmeyin” şeklinde konuştu.

Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, 300′er lira para cezasını 15 gün içinde ödemeleri şartıyla salıverildi.
Milliyetçi İrade Yükseliş Partisi İlçe Başkanlığı binası, daha önce de kumar oynatıldığı iddiasıyla 46 kez operasyon düzenlenen Güven Parti İl Başkanlığı binası olarak kullanılıyordu.

Operasyon anı kamerada

Polis kamerasının operasyon sırasında kaydettiği görüntüde, sivil polis ekipleri, minibüsten inip parti binasına yöneliyor. Bu sırada, polislerin geldiğini haber alan parti binasındakiler, merdivenlerden inerek kaçmaya çalışıyor. Kalabalık gruptaki bazı kişiler, polise yakalanmamak için merdiven boşluğundan atlıyor. Şüphelileri yakalayan ekipler, ilçe başkanlığında, masaların üzerinde tombala kartları ve pulları ile tombala çekilişinde kullanılan makineyi kırılmış şekilde buluyor.