Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Gündem

Kuran kursunda cinsel istismar

Diyarbakır'da köy imamı 41 yaşındaki A.O., evinin altında bulunan Kuran kursuna gelen 2 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davada 23 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yayınlanma:

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre Çermik’in bir köyünde imam olarak görev yapan evli 3 çocuk babası A.O., 2012 yılı yaz dönemi Kuran kursuna katılan 13 yaşındaki D.T. ve Z.D.’ye cinsel istismarda bulundu. Kızların durumu anlattığı ailelerin şikayetçi olması üzerine soruşturma başlatan savcılık, şüphelinin kursa katılan mağdurlardan D.T. ile farklı bir iletişim kurduğunu ve sürekli ilgilenerek küçük kızın güvenini sağladığını belirtti. İmam A.O.’nun 2012 yılı Temmuz ayında mağdur D.T.’yi evinin altında bulunan Kuran kursuna çağırdığını belirten Savcı, şüphelinin burada 13 yaşındaki çocuğa kendisinden hoşlandığını söyleyerek, öpmeye başladığını kaydetti. Şüphelinin önce kendisinin, sonra mağdurun elbiselerini çıkarıp nitelikli cinsel istismarda bulunduğu belirtilen iddianamede, imam A.O.’nun cinsel istismar eylemini defalarca tekrar ettiği kaydedildi. İddianamede Temmuz’dan Aralık ayına kadar istismara devam eden şüphelinin zincirleme suç şeklinde eylemde bulunduğu anlatıldı.

İddianamede şüphelinin Kuran kursunda diğer mağdur Z.D.’nin sık sık elini tuttuğu ve dokunarak sevdiği belirtildi. Savcı, şüphelinin mağdur Z.D.’nin bir defterine ‘Çok tatlı birisiniz. Çok sevecensiniz. Yanlış anlamayın ama sizi çok sevdim, cana yakınsınız. Size karşı hislerimi sorarsanız, iyi kanı’ yazdığını vurguladı.

RUH SAĞLIĞI BOZULMADI RAPORU

İLGİLİ HABER Yeni Atama ve Görevden Alma Kararları Resmi Gazete’de Yayımlandı
Diyarbakır'da köy imamı 41 yaşındaki A.O., evinin altında bulunan Kuran kursuna gelen 2 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davada 23 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İddianamede Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi kurulunca mağdur D.T. ve Z.D.’ye farklı zamanlarda verilen iki rapora vurgu yapıldı. Düzenlenen raporlarda 6 ay boyunca cinsel istismara maruz kaldığı iddia edilen D.T. ve Z.D.’nin beden ve ruh sağlığının bozulmadığı kaydedildi. Savcı, imam A.O.’nun 15 yaşından küçük mağdurlar D.T. ve Z.D.’ye karşı zincirleme şekilde ‘Çocuğun nitelikli ve basit cinsel istismarı’ suçlarını işlediğini belirterek, 35 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

BENDEN HOŞLANDIĞINI SÖYLÜYORDU, İKİSİNİ DE DÖVDÜM

İddianamenin kabulünün ardından tutuksuz sanık A.O.’nun yargılanması Diyarbakır 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Davanın ilk duruşmasında ifadesi alınan sanık kendisine iftira atıldığını öne sürerek şöyle dedi:

“Kursa 80- 90 civarında öğrenci geliyordu. Mağdurlardan D.’yi yardımcım yapınca Z. ikinci plana düştü ve davranışları değişti. Daha sonra ikisi arasında kavga başladı. Kursta bölünme başlayınca ikisini de dövdüm. Kesinlikle böyle bir davranışkta bulunmadım.”

Yargılama sırasında sanığın mağdur Z.D.’nin defterine yazdığı iddia edilen yazı incelenmek üzere Kriminal Laboratuvarına gönderildi. İncelemede yazının sanık A.O.’nin elinden çıktığı belirlendi.

CEZA ARTIRIMI YAPILDI

Davanın geçtiğimiz gün görülen karar duruşmasına tutuksuz sanık A.O. katılmazken, taraf avukatları hazır bulundu. Taraf avukatlarının savunmalarını alan mahkeme, kısa bir aradan sonra kararını açıkladı. Mahkeme sanık A.O.’yu ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’, ‘Çocuğun basit cinsel istismarı’ ve ‘Cinsel amaçlı çocuğu hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarında 23 yıl 5 ay hapisle cezalandırdı. Kararın açıklanması ile sanığın derhal tutuklanmasına karar veren mahkeme, imam A.O. hakkında yakalama kararı da çıkardı. Mahkeme, sanığın mağdurlar üzerindeki eğitici ve öğretici yükümlülüğünü kullanarak zincirleme şekilde suçu işlediği için ceza artırımı yapıldığını da açıkladı.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler