Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün

Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün

Türk Kızılayı Çıldır Şube Başkanı M. Ahmet Vural, 2007’den bu yana vekaletle kurban kesimi kampanyası düzenleyen Türk Kızılayı’nın, bu yılki kampanyasında da hayırseverlere "Kurban bereketi yıl boyu sürsün" sloganıyla seslendiğini belirtti.
Türk Kızılayı’nın artık geleneksel hale gelen vekaletle kurban kesim kampanyasının bu yılda devam ettiğini ifade eden Vural, şunları kaydetti."Ülkemizdeki ve dünyanın dört köşesindeki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Türk Kızılayı, kurban etlerini de binlerce mazlumun sofrasına ulaştıracak. Uygulanacak model sayesinde ihtiyaç sahipleri sadece kurban döneminde değil, yıl boyu ete kavuşacak. Amacına uygun kuralına uygun Türk Kızılayı’nın ’Kurban’da Kızılay modeli’ sayesinde hayırseverler kurban ibadetlerini amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebilecek. Bu çağdaş model sayesinde özenle seçilen kurbanlıklar, Et ve Süt Kurumunun modern kombinalarında vekalet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı’nın ilk üç günü kesilecek."
"YIL BOYUNCA DAĞITILACAK"
Vural, İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere, din görevlileri, veterinerler ve noterin de eşlik edeceğini aktardı. Kurban etlerinden elde edilecek kavurmanın konserve haline getirileceğini ve 800 gramlık teneke kutulara konularak, şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını vurgulayan Vural, kampanyayla ilgili şu bilgileri verdi:
"Hayırseverler 1 hisse kurban vekalet bedeli olarak 650 tl belirlenmiştir. Bağışlar Türk Kızılayı Şubelerine, PTT şubelerindeki Kızılay posta çeki hesabına, 168 ücretsiz çağrı merkezini arayarak vekalet verebileceklerdir.