Kurban satıcılarında siftah yok!

Kurban satıcılarında siftah yok!

Tekirdağ'lı Kurbanlık satıcıları Kurban Bayramına sayılı günler kala müşterilerini bekliyor.

Geçen sene hüsran yaşayan Tekirdağ'lı kurbanlık satıcıları bu seneye umutla bakıyor. Küçükbaş hayvanlar 850 TL’den satılırken büyükbaş hayvanlar ise 6 Bin ile 8 Bin TL arasında satılıyor.

'' Geçen sene hüsrandı, bu sene henüz siftahımız yok''

Et fiyatlarının yüksek olduğundan dolayı vatandaşların kurbanlıklara dahi bakmaya gelmediklerini belirten Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde Kurbanlık satıcılığı yapan Oktay Borucu,’’30 senedir Kurbanlık satışı yapıyorum. Trakya’da pek fazla kurbanlık satışı yapılmadığı için hayvanlarımızı İstanbul’a getirmemiz gerekiyor. İstanbul’a getirmekte çok pahalı olduğu için hayvanlarımızı zor satıyoruz.

Geçen sene hüsran yaşadık ve kurbanlıklarımız elimizde kaldı satamadık. Kurbanlık fiyatları belirlendi ancak et fiyatları yüksek olduğu için vatandaşlara ağır geliyor. Fiyatlar yüksek olunca vatandaş bakmaya dahi gelmiyor. Gelenlere de fiyatları da söylediğimizde maddi sıkıntıdan dolayı alamıyorlar. Şuanda büyükbaş hayvan fiyatlarımız 6-8 Bin TL arasında değişiyor’ ’dedi.

''Kulak küpelerine bakılmalıdır''

Kurbanlık hayvan alırken hayvanların dış görünümüne, sağlığına ve kulak küpelerine bakılmasının önemli olduğunu vurgulayan bir diğer kurbanlık satıcısı Mustafa Keskin,’’ Kurbanlık hayvan alırken, kulak numaralarına bakılmalıdır. Kulak numaraları İl Müdürlüklerinde kayıtlıdır. Bir hayvanın herhangi bir sağlık sorunu varsa kulak numarası verilmez. Şuanda bir koçun ortalama fiyatı bize maliyeti 750 TL’dir ancak vatandaşımız zor durumda kalmasın diye bizde üzerine fazla para koymuyoruz 850 TL’ye satıyoruz. Kurbanlıklarımızı 850 TL’den satabilirsek bizde bir parça yemek yeriz eğer satamazsak külliyen zarar ederiz’ ’ifadelerine yer verdi.