Kurduğu Site İle Diyarbakır’dan Türkiye’ye Açıldı

Kurduğu Site İle Diyarbakır’dan Türkiye’ye Açıldı

Diyarbakırlı genç girişimci Recep Altun’un (28) hayata geçirdiği www.manetho.com adlı uzaktan eğitim sitesi, 7 ayda piyasa değerini yüzde 800 arttırdı. Siteye kısa bir süre içerisinde 260 bin kişi üye oldu.
Recep Altun, iki yıl Microsoft’ta çalıştıktan sonra kendi fikirlerini hayata geçirmek için, çalışmalara başladı. Projeni Paylaş, Benim Kütüphanem ve Bir Kalem Bir Umut gibi çok sayıda toplumsal projenin içerisinde aktif olarak yer alan Altun, özellikle Projeni Paylaş ile 2007 ve 2010 yılları arasında pek çok girişimcinin kendilerini göstermesine yardımcı olması, benzer fon sitelerinin yayına başlamasına cesaret vererek ışık tuttu. Altun, yaklaşık 7 ay önce, uzaktan eğitim sitesi kurmak için bütçe arayışına girdi. Yaklaşık 1 milyon lira ile http://www.manetho.com adlı uzaktan eğitim sitesinin temellerini attı. 25 Mayıs 2014’te Ankara’da düzenlenen büyük bir toplantı ile yayın hayatına başlayan http://www.manetho.com, 7 ay gibi kısa bir süre içerisinde piyasa değerini yüzde 800 arttırdı. Günde ortalama 20 bin kişinin ziyaret ettiği sitenin 260 bin üyesi bulunuyor.
DİYARBAKIR’IN YÜZÜNÜ BATIYA ÇEVİRDİ
Gerçekleştirdiği projeler ve fikirleri ile Diyarbakır’ın yönünü eğitimde batıya çeviren Altun, http://www.manetho.com adlı uzaktan eğitim sitesi ile 1. sınıftan 12. sınıfa, KPSS’den ALES’e kadar tüm alanlarda öğrencilere hitap etmeye başladı. Sitenin ismi ile ilgili bilgi veren Altun, "Manetho, Mısırlı tarihçi ve rahip. MÖ 3. yüzyılda yaşamış ve Mısır bilimcilerin kaynaklarına sıkça başvurduğu bir kişi. Eğitim alanına olan katkıları ile dikkat çeken Manetho, online eğitim ve uzaktan eğitim alanlarında manetho.com’un ilham aldığı kişi olmuş ve ortaya çıkacak olan eserin kalitesini isminden yakalamış bir online eğitim platformu. 25 Mayıs 2013 tarihinde kurulan ve 1 yıla yakın bir süredir AR-GE ve geliştirme sürecinin ardından açılan manetho.com yoğun ilgiyle karşılandı. 260 bin kayıtlı üye sayısına ulaşan manetho.com uzaktan eğitim ve online eğitim alanında Türkiye’nin öncüsü olmak için emin adımlarla yoluna devam ediyor" dedi.
“EĞİTİM ALANINDAKİ EKSİKLİKLERİ ONLİNE ORTAMDA GİDERMEK İÇİN BU SİTEYİ KURDUK”
Manetho.com’un eğitim alanında eksiklikleri online ortamda gidermek için kurulduğunu belirten Altun, “Manetho, hem öğrenciler hem de veliler açısından büyük bir öneme sahip. Bu adımı oldukça kararlı bulan ve destekleyen veliler Manetho projesine olan yaklaşımlarının olumlu olduğunu ve projeyi desteklediklerini belirtiyorlar. Eğitim alanında öğrencilere ve öğrenmek isteyen herkese ücretsiz videolu dersler sunan Manetho, gelişmiş arayüzü ve yazılımı sayesinde 7’den 70’e herkese hitap ediyor. Oluşturmuş olduğu kampüs bölümünde ders verilmek istenen konu, proje, şirket içeriği oluşturulup, o proje altında videolar yayınlanarak bir şekilde yayıncı kişinin projesinin de tanıtılmasına olanak sağlanıyor. 1. sınıftan 12. sınıfa kadar, KPSS’den ALES’e, yetenek konularından spor aktivitelerine kadar oldukça geniş bir alana hitap eden Manetho, geleceğin uzaktan eğitim platformu olarak şimdiden yerini ayırtmış olarak gözüküyor. Bilgi zamanı eklentisi ile öğrenmeye istekli kişilere salt bilgiyi sunan ve görsel grafikleri ile göze hitap eden Manetho, Türkiye’nin eğitim merkezi olacak. Bu gelişim için tam bir istek ve başarma arzusuyla çalışan ekibi Manetho’yu insanların karşısına en iyi çıkarmak için sürekli bir mesai içerisindeler. Ücretsiz olarak eğitime sağladığı bu katkılara yoğun bir geri dönüş alan proje, eğitim ve öğrenmeye istekli kişilerce çok olumlu eleştiriler alıyor ve gelişimini sürekli olarak devam ettiriyor. Uzaktan eğitimin gelişimine bu denli büyük bir proje olarak sunulan Manetho projesine http://www.manetho.com adresi aracılığıyla ulaşabilir ve var olan bilginize yeni bilgiler ekleyebilirsiniz” diye konuştu.