Kürkçü meclise kaskla geldi!

Kürkçü meclise kaskla geldi!

şte HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'ın açıklamaları:

AKP grup başkanvekiliyle ilgili ne gibi işlemlerin yapılacağını takip edeceğiz. Özellikle Meclis oturumunu yöneten Meclis Başkanvekili'nin tutumu da ibret vericiydi. AKP’nin talimatıyla yönetmiş ve muhalefete karşı sert tutum izleyerek tarafsızlığını kaybetmiştir. Darp girişimi karşısında sessiz kalması tarihe geçecek bir tutumdur. AKP’nin 7 Haziran’da yaşayacağı hezimet, seçim anketinde gizlediği düşüşler, AKP’nin uykularını kaçırmaktadır. Kendine güvenen bir hükümet böyle ortaçağ yasalarına ihtiyaç duymaz. AKP’nin şu an dayandığı tek zemin kalmıştır o da yolsuzluklar ve rant düzenidir. Bunun da sonuna gelindiğini görünce iyiden iyiye kontrolü kaybetmeye başlamışlardır.
BU PAKET DERHAL GERİ ÇEKİLMELİ

Bu paket hükümeti götürecektir. Biz HDP grubu olarak bu paketin çıkmaması için elimizden geldiğince direnç göstereceğiz. Buradan bir kez daha çağrı yapıyoruz. Türkiye’yi karanlığa sürükleyecek bu paket derhal geri çekilmelidir. Hükümet barış sürecine yönelmeli bunun gereklerini yerine getirmelidir. AKP Grupbaşkanvekili hakkında partisi tarafından işlem başlatılmalı, AKP vekilleri başta biz kadın vekiller başta olmak üzere derhal özür dilemelidir.

Dün akşam yaşanan durumdan sonra darp edilen ve kafasından yara alan milletvekilimiz Ertuğrul Kürkçü yaşadıklarını sizlerle paylaşacak.

''KASKI VEKİLLERDEN KORUNMAK İÇİN KULLANMAM GEREKİYOR''

Ertuğrul Kürkçü ise yaşadıklarını şöyle anlattı:

Aslında bu kaskımla geldim. Başımı korumak için kullanıyordum. Fakat şimdi vekillerden korunmak için kullanmam gerektiğini düşünüyorum. Bu teçhizatla birlikte Meclis’e geleceğim. Bunu sırf bir kara mizah olsun diye de söylemiyorum. Çünkü dün gördüğümüz tablo hepimiz için bir dönüm noktasını geçtiğimiz duygusunu, düşüncesini bizde uyandırdı. Şimdi birazdan Mustafa Elitaş nasıl bizim kötü insanlar olduğumuzu anlatmaya çalışacaktır ama nesnel olarak eğer kapalı oturum olmasaydı, basının göreceği şey şu olacaktı.

KADIN VEKİL ARKADAŞLARIMIZIN YARDIMINA GİTTİK

Meclis Başkanvekili'nin, mümkün mertebe usul hükümlerine riayet ederek, muhalefetin söz hakkına saygı göstererek sürdürmeye çalıştığı oturumda, artık bu uygulamayı sürdüremediğini görecektiniz. AKP’li Grup Başkanvekilleri'nin arkadaşlarımızın sözlerinin önlenmesi için, Meclis Başkanvekili'ni baskı altına almaları sonucu, ortaya çıkan kararlara karşı çıkmak için, Pervin Buldan ve Sebahat Tuncel arkadaşlarımız kürsünün önüne geldiklerinde, arkadaşlarımıza karşı erkek milletvekillerinin darp ederek kendine yol açmaya çalışması, onu izleyen AKP’lilerin hücum etmeleri sonucunda arkadaşlarımızın yardımına gitmek zorunda kaldık.

SEBAHAT TUNCEL'E YÖNELEN YUMRUĞU SAVURMAK İÇİN GİTTİĞİMDE YUMRUK BENİM KAFAMA GELDİ

Arkadaşlarımızın itilip kakıldıklarını görerek nezaket uğruna bunu seyre katlanamazdım. Ben Sebahat Tuncel'e yönelen yumruğu savurmak için gittiğimde, yumruk benim kafama geldi ve devamı da geldi.

OKTAY SARAL'IN VEKİLLERE HER YERDE SALDIRDIĞINA TANIK ALDIM

Adının Oktay Saral olduğunu öğrendiğim bu milletvekilinin gece boyunca Meclis’teki saldırının, linçin devam ettiği bütün süre boyunca, bütün vekillere her yerde saldırdığına da tanık oldum. Aykut Erdoğdu’yu tokmakla yaralayan da oydu. Mahmut Tanal’a saldıran da oydu. AKP’nin saldırı kıtalarının başını çeken vekil oydu. Ancak bundan daha önemlisi, AKP’li vekillerin bunu yadırgamamaları bu saldırıya ortak olmaları, kadın vekillere karşı saygısızca saldıran davranışlarda herhangi bir beis görmemeleri, gün boyunca Özgecan ile ilgili sözlerinin de edebiyat olduğu duygusu uyandırdı.

AYKUT ERDOĞDU'NUN OLMAYACAK YERİNE BU TOKMAK GELEBİLİRDİ

Evet ben birkaç sıyrıkla bu saldırıyı atlatmış olabilirim ama bu tür saldırılarda kime ne olacağını kimse önceden bilemez. Belki de Musa Çam daha ağır biçimde bu olayla yüzleşebilirdi. Aykut Erdoğdu’nun olmayacak bir yerine bu tokmak gelebilirdi. Ellerine geçirdikleri bütün vurucu, yaralayıcı nesnelerle Meclis’in içinde ne varsa onları muhalefet vekillerinin üstüne saldırtan güdüyü düşünmemiz gerekir. Ben İç Güvenlik Yasası'nın onlar için hayat memat meselesi haline geldiğine inanıyorum. Ya bu yasa geçecek ya da iktidarlarının güçleri tehdit altına girecek.

GÖRMÜŞ OLMANIZI HEM DİLER HEM DİLEMEZDİM

Gözünüzün önüne getirmenizi diliyorum. Hepsi AKP’li vekiller gibi zihnen donanmış olan, ki bu yasa geçerse, polis güçleri öyle oluşturulacak. Sivil polisler jandarmalar öyle oluşturulacak. Cumhurbaşkanı'nın çağrısına bakacaksak, sivil yurttaşlar da onlar gibi davranacaklar. Böyle davranan güvenlik birimlerinin ellerine geçirdikleri insana darp etme, zor kullanma, silah kullanma yetkisini böyle kullandıkları takdirde, Türkiye’nin nasıl bir mezbahaya döneceğiyle ilgili bir ibret sahnesi olarak zihnimizde saklıyoruz.

AKP’nin aldığı kapalı oturum kararı gereğince, bunlar sizin gözünüzün önünde olmayarak cereyan etti. Görmüş olmanızı hem dilerdim, hem dilemezdim. İnsan olarak görmemek isterdiniz bunları. Vekillerin böyle yaşayıp konuştuklarını, meslektaşlarına bu şekilde muamele ettiklerini gördükten sonra bu meclis’te acaba ne olabilir diye bu meclis’i terk etmiş olurdunuz.

MECLİS GİDEREK BİR MEZBAHAYA DÖNÜŞÜYOR

Ben burada açıkça söylemek istiyoruz. Gün boyunca kadınların haklarından ve varlıklarından söz ettikten sonra, onların kadın arkadaşlarımıza bu şekilde saldırmaları ve bizim de geleneksel rolü bir kez daha paylaşarak, onları korumak için ileriye doğru atılmamıza, kendimizi hem saldırıya uğramış, hemde talihsiz hissediyorum. Fakat yapılacak bir şey yok. Bir arkadaşınız zorbaların darbesi altındayken koşmadan edemezsiniz. Bunun bedeli varsa bu da ödenir ama burada asıl can acıtan meclis’in giderek biz mezbahaya doğru dönüşüyor olmasıdır.