Kürt muhabirden soğuk duş

Kürt muhabirden soğuk duş

Jen Psaki, günlük basın brifinginde IŞİD ile ilgili soruları da yanıtladı. Psaki, Rûdaw Washington muhabiri Namo ABDullah’ın, “Irak müttefikiniz olduğu için, oradaki stratejik hedeflerinizin Suriye’dekilerden farklı olduğunu söylediniz. Yani Erbil’in savunulmasını, Kobani’nin savunulmasından daha mı önemli görüyorsunuz?” sorusuna, şu yanıtı verdi:

“Asla öyle demiyorum. Ben, sadece askeri hedeflerimizi kastettim. ABD, IŞİD tehlikesine karşı tüm ülkelerden daha fazla girişimlerde bulundu. Herkesten fazla da Kobani’de hava saldırıları düzenledik. İnsani yardım da yaptık. Suriye’de IŞİD’e karşı verilen savaşa katkı sağladık. Güçlerini azaltmak ve genişlemelerini durdurmak amacındayız.”

Jen Psaki, “Erbil’e yönelen tehdidi bir gün ve bir gecede ortadan kaldırdınız ama Kobani 3 haftadır saldırı altında. IŞİD’in oradaki ilerlemesini durduramaz mısınız?” sorusu üzerine de şunları söyledi:

“Bana göre her savaşın farklı yönleri var. Orada farklı güçler var. Savunma konusunda farklı özellikler var. Ben şimdi size askeri yorumlar yapamam.”