Kürtçe Şarkilar Eşliğinde Karpuz Ses Yarışması

Kürtçe Şarkilar Eşliğinde Karpuz Ses Yarışması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 25 Eylül 2014’te Diyarbakır’da düzenlenecek Karpuz Festivali kapsamında Kürtçe şarkılar eşliğinde Karpuz Ses Yarışması yapıldı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 25 Eylül’de Diyarbakır’da gerçekleştireceği Karpuz Yarışması hazırlıkları kapsamında Karpuz Ses Yarışması ön elemesi düzenlendi. 73 kişinin katıldığı ön elemelerde belirlenen 10 finalist, festivalin ilk günü yapılacak yarışmada boy gösterecek.
Ön eleme yarışmasında konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, festivali düzenleme amaçlarının Diyarbakır karpuzunu tanıtmak olduğunu söyledi. İlk olarak 1967 yılında yapılan Diyarbakır Karpuz Festivali’ne, 2011 yılına kadar çeşitli tarihlerde ara verildiğini hatırlatan Atalar, festivalin 2011 yılından sonra düzenli yapıldığını ifade etti. Festivalin Diyarbakır’ın tanıtımına önemli etkiler sağladığın dile getiren Atalar, "Bu yıl 4. düzenlenecek olan festival kapsamında ses yarışmasını gerçekleştiriyoruz. Bugün ön elemeleri yapacağımız ses yarışmasında 73 yarışmacı başvurdu. Ön elemeler neticesinde belirlenen 10 finalist, 25 Eylül günü düzenlenen yarışmada belirlenecek. Yarışmada 1.’ye 5 bin, 2.’ye 4 bin, 3.’ye 3 bin ve derece giremeyen 7 kişiye de 500 lira teselli ödülü verilecektir" dedi.