Kurtulmuş: “çözüm Sürecinin Başarıyla Tamamlanması İslam Coğrafyasına Örnek Olacak”

Kurtulmuş: “çözüm Sürecinin Başarıyla Tamamlanması İslam Coğrafyasına Örnek Olacak”

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, çözüm sürecinin başarıyla tamamlanmasının, bütün İslam coğrafyasına örnek olması bakımından hayati bir önem taşıdığını söyledi.
Vefa, İlim ve Kültür Derneği’nin (VEFADER) 9’uncu Geleneksel 1 Ocak Buluşması İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1453 Topkapı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Buluşmaya Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, VEFADER yöneticileri ve çok sayıda dernek ve vakıf üyesi katıldı.
Programda konuşan Numan Kurtulmuş, “Yeni Türkiye” ifadesinin sadece siyaseten slogan olsun diye söylenmiş bir şey olmadığını vurguladı. Kurtulmuş, “Türkiye eski Türkiye’nin bütün o kirli, karanlık, pasaklı işlerinden kurtuluyor ve belli bir seviyeye geliyor. İşimiz bitti mi hayır. Daha tam işimizin ortasındayız, yapacak çok işimiz var. İstikrarla devam edeceğiz. Eski Türkiye, vatandaşının bütün farklılıklarından korkan bir Türkiye idi. Eski Türkiye dindar vatandaşından, başörtüsünden, imam hatip liselerinden korkardı. Allah’a çok şükür şimdi bu anlamda devletle millet barışıyor” dedi.
“ÇÖZÜM SÜRECİNİN BAŞARIYLA TAMAMLANMASI TÜM İSLAM COĞRAFYASINA ÖRNEK OLACAK”
Çözüm sürecinin geldiği noktadan bahseden Kurtulmuş, “Bir devlette en önemli şey devletin zihniyetini değiştirmektir. Bütün bunları yaparken inşallah çözüm süreci marifeti ile de Türkiye’nin son 30 yılına mal olan yaklaşık 35 bin insanımızın ölmesine, 7 bin insanımızın şehit olmasına, ayrıca Türkiye’nin en az 1.2 trilyon dolar iktisadi kaybına neden olan terör meselesini geride bırakacak bir Türkiye haline geleceğiz. Çözüm sürecinin başarıyla tamamlanmasına bütün coğrafyamızda ve bütün İslam dünyasına örnek olması bakımından hayati bir önemdedir. 2015 yılında Türkiye gibi bir ülkede 30 küsur senedir devam eden büyük bir fitneyi sona erdirdik, barışı sağladık, insanlarımızı eşit ve özgür insanlar haline getirdik” şeklinde konuştu.
“KARANLIK ODAKLARIN EMRİYLE BİR TAKIM KİRLİ İŞLER ÇEVİRMEK İSTEYENLER OLACAKTIR”
Kurtulmuş, eski Türkiye’nin etrafının duvarla kapatılmış olduğuna vurgu yaparak, “Eski Türkiye’nin elitleri o duvarın içerisine milleti hapsederek milletin dünyaya bakışını engellemeye çalışıyordu. Artık bu yolun dönüşü yok. Türkiye’yi eski Türkiye’ye çevirmek isteyenler olacak. Bir takım kumpaslar ve karanlık odakların emriyle bir takım kirli işler çevirmek isteyenler olacaktır. Ama artık millet bu yola çıkmıştır, bu yoldan geri dönmeyecektir inşallah” ifadelerini kullandı.