Kurtulmuş: “hdp Nin Çağrisini Olumlu Buldum, Keşke Çağriyi Başta Yapsalardı”

Kurtulmuş: “hdp Nin Çağrisini Olumlu Buldum, Keşke Çağriyi Başta Yapsalardı”

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş HDP’nin son günlerde yaşanan olayları sonrası yaptığı sağduyu çağrısını olumlu bulduklarını belirterek, “HDP’nin çağrısını olumlu buldum, keşke çağrıyı başta yapsalardı” dedi.
Üsküp’teki Mustafa Paşa Camii’ni ziyaret ettikten sonra gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, Türkiye’de yaşananların son derece hazin bir durum olduğunu belirterek, “Türkiye çok ciddi provokasyonla karşı karşıya kaldı. Ölen bütün yurttaşlarım için Allah’tan rahmet diliyorum. Bütün milletim derin üzüntü içerisindedir. Bunun geçeceğini biliyoruz. Türkiye bunu atlatacaktır” dedi.
Çözüm sürecinin devam edeceğini ifade eden Kurtulmuş, “Kimse çözüm sürecinin biteceğini zannetmesin. Siyasi kararlılıkla bu sorunu çözmeye ant içtik. Bu sürece devam edeceğiz. En kısa zamanda başarıyla noktalayacağız. Çözüm sürecinin bir numaralı muhatabı Türkiye halkıdır. Halkımız huzurun ve güvenin tadını çıkardı. Bu kazanımın geri gitmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi.
Kurtulmuş, HDP’nin yaptığı sağduyu çağrısının sorulması üzerineyse “Olumlu buldum fakat geç kalındı. Keşke bu çağrıyı en başından yapsalardı. Sokak çağrısını keşke hiç dile getirmiş olmasalardı. Bundan vazgeçmiş olmaları önemlidir. En başından yapsalardı kimse ölmeseydi. İnsanların ağzından çıkan sözü bin kere tartarak söylemesi lazım. İnşallah sağduyu çağrısı karşılığını bulur diye ümit ediyorum. Türkiye halkı, çözüm sürecini kim baltalamaya çalışırsa görür ve oylarıyla cezalandırır. Halkın isteği dışında hiç bir şey olmaz. Herkes barış istiyor. Hepimize sorumluluk düşüyor ama HDP’nin illerine çok daha fazla düşüyor. Tansiyonu yükseltecek değil, azaltacak Türkiye’de barışı sağlayacak bir siyasal üsluba ihtiyaç var” dedi.