Kurye gibi geldi! Dehşet saçtı...

Kurye gibi geldi! Dehşet saçtı...

 Olay, geçen 14 Eylül günü merkez Selçuklu ilçesi Aşağı Pınarbaşı Mahallesinde bulunan bir fabrikada meydana geldi. Olaydan 6 ay önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle 5 yıldır evli olan Tatlı sert çifti ayrı yaşamaya başladı. Zafer Tatlısert, eşinin çalıştığı fabrikaya motosikletle giderek kapıdaki güvenlik görevlisine kendisini kurye olarak tanıttı. İçeri girerek muhasebecilik yapan eşinin odasına giden Tatlısert, ruhsatsız tabancasıyla peş peşe ateş etti. Vücuduna 4 kurşun isabet eden genç kadın, ağır yaralanırken, aynı işyerinde çalışan ve kurşunlardan biri başını sıyıran Abdülkerim Ünal ise hafif yaralandı. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde kaldırılan Tatlısert, yoğun bakımdaki tedavisinin ardından taburcu edildi.

'ÇOK SEVİYORUM, KISKANIYORUM'

Olaydan sonra kaçan ve polis tarafından yakalanan Zafer Tatlısert, eşini çok sevdiğini ve kıskandığını ileri sürdü. Poliste ağlayarak ifade veren Tatlısert, ''Eşimi çok kıskanıyorum. Biriyle ilişkisi olduğunu düşünüyorum. Bunu konuşmak ve onunla yüzleşmek istedim. Arkadaşımdan motorunu ve kaskını ödünç alarak eşimin çalıştığı fabrikaya gittim. Fabrikaya geldiğimde kapıdaki güvenliğe kendimi kurye olarak tanıttım ve paket getirdiğimi söyleyerek içeriye girdim. Eşim beni görünce Sen burada ne arıyorsun ? Neden geldin ? diye bağırdı. O bağırınca aramızda tartışma çıktı. Bu sırada elimde olan silahı rastgele ateşledim. Eşimi ve araya girmeye çalışan Abdülkerim Ünal'ı vurdum. Eşimi vurmak istemezdim. Ben onu çok seviyorum. O benim her şeyim" dedi. Zafer Tatlısert, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

20 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ 

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Konya 5inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede Tatlısert çiftinin geçimsizlik nedeniyle Saliha Gizem Tatlısert'in, evini terk edip ailesiyle birlikte yaşadığı belirtildi. Zafer Tatlısert'in, tekrar birleşmek istediğini ancak Saliha Gizem Tatlısert'in bunu kabul etmediği, bu nedenle de Zafer Tatlısert'in eşi ve ailesine karşı bir çok kez tehdit, hakaret, yaralama ve hürriyetten yoksun kılma suçlarını işlediği anlatıldı. İşlediği bu suçlar nedeniyle hakkında dava açıldığı ve suç tarihinde de Zafer Tatlısert'in, eşini öldürmeyi planlayarak kurye kıyafeti giyip, başına kask takarak motosiklet ile müştekinin çalışmakta olduğu işyerine geldiğine gittiği belirtildi. Zafer Tatlısert'in burada eşine ruhsatsız tabancayla 4 kez arka arkaya ateş ettiği bunun neticesinde Saliha Gizem Tatlısert'in, basit tıbbi müdahaleyle iyileşemeyecek ve hayati tehlike geçirecek şekilde yaraladığına değinildi. 

Cumhuriyet Savcısı, Zafer Tatlısert'in, eşini planlayarak ve tasarlayarak öldürmek istediği kanaatına vararak 'Eşini kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmasını istedi. Ayrıca Tatlısert hakkında, 'Ateşli Silahlar ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Kanunu'na aykırı davrandığı içinde de 3 yıla kadar hapis cezası talep etti.