KUŞADASI’NDA VATANDAŞA SU FATURASI ŞOKU

KUŞADASI’NDA VATANDAŞA SU FATURASI ŞOKU

Kuşadası’nda vatandaşlar, su faturası şoku yaşıyor. Konutlardaki su aboneliklerine aylık 7 bin 600 lirayı aşan su faturaları kesilmesine isyan eden vatandaşlar, toplu halde itiraza hazırlanıyor.
Edinilen bilgiye göre, Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından özellikle Kuşadası’nın İkiçeşmelik ve Ege Mahalleleri’nde oturan vatandaşlara gönderilen 29 Ocak 2015 tarihli ihbarnamelerde fatura tutarlarının 4 bin ile 8 bin lira arasında değişmesi büyük tepkiye yol açtı. Daha önce her ay ortalama 40 ile 50 lira arasında değişen faturalar ödediklerini ve yıllardır su harcamalarının bu tutarlarda değiştiğini belirten vatandaşlar, gelen yüksek meblağlı faturalar karşısında şok olduklarını söylediler. ASKİ’nin Kuşadası’ndaki su abonelerine gönderdiği fahiş fiyatlı faturalarda yazan tutar karşılığının 10 yıllık su harcamalarına karşılık geldiğini kaydeden Raziye Tuncal ve Rukiye Kuralay isimli su aboneleri, “Kuşadası Belediyesi’nden Büyükşehir’e devrinden sonra yani yerel seçimlerden beri su sayaçları düzenli olarak okunmuyor. Aylık düzenli okuma yapılmadığı için kullanılan su miktarı biriktiğinde bizlere katlamalı olarak yansıyordu. Bu yetmezmiş gibi şimdi de bizlerin karşısına 10 yıllık su harcamamızın bedelini bir aylık fatura ile yansıtmaya kalktılar. Bu işin bu kadar ciddiyetsiz yapılmasını ve vatandaşların mağdur edilip, zamanının çalınmasını kınıyoruz “ dediler.
- SABAHA KARŞI 05’00’DE OKUNAN SAYACIN FATURALAR TARİHİNDEN BİR GÜN ÖNCE TEBLİĞ EDİLMİŞ
Benzer durumda yüzlerce su abonesinin bulunduğuna dikkat çeken Tuncal ve Kuralay, “ Aylık ortalama su harcaması 40-50 lira olan bizlere ciddiyetsiz şekilde 7-8 bin liralık fatura gönderiyorlar. ASKİ’yi aradığımızda da şikayet edin, değerlendirelim diyorlar. Yaptıkları hatayı kendileri düzelteceği yerde bir de bizleri ayaklarına çağırıyorlar. Bu da yetmezmiş gibi, su fatuları bizim elimize 28 Aralık’ta ulaştı ama üzerinde 29 Aralık tarihi bulunuyordu ve saat olarak da sabaha karşı 05.00 yazıyordu. ASKİ’nin bir an önce su sayaçlarının okunmasını aylık olarak ve ciddiyet içinde yapmaya davet ediyoruz. Bunların yanında vatandaşlarda aylık olarak okuma yapılmadığı için katlamalı olarak ve haksız şekilde yansıyan tutarların da geriye alınmasını istiyoruz “ diye dert yandılar.