Kuşadası’nda Yollar Göle Döndü

Kuşadası’nda Yollar Göle Döndü

AYDIN (İHA) – Aydın’ın Kuşadası ilçesinde sağanak yağış nedeniyle yollar göle dönerken, bazı ev ve işyerleri de sulan altında kaldı. İşyerlerini su basan esnaf çevre yolunu trafiğe kapattı.
Kuşadası’nda sabaha karşı etkisini gösteren ve gün boyu aralıklı olarak devam eden sağanak yağış su baskınlarına yol açarken, şehir merkezindeki bir çok yol, işyerleri ve evler adeta göle döndü. Yağmur sonucu inşaatı henüz tamamlanmayan Kuşadası-Selçuk-Söke çevre yolunun yeni yapılan köprülük kavşakların bulunduğu bölümlerde yolu tamamen su kaplarken, çok sayıda araç yolda kaldı. Kuşadası’na bağlı Davutlar ve Güzelçamlı’da da birçok yazlık evi ve tarım arazisini su bastı. İkiçeşmelik ve Cumhuriyet Mahallesi’nde birçok işyeri ve ev su altında kaldı. Vatandaşlar yetkililere tepki gösterdi. İşyerleri su altında kalan esnaf çevre yolunu trafiğe kapatarak yetkililere tepki gösterdi. Olay yerine gelen Kuşadası Emniyet Müdürü Mustafa Topal, esnaf ve vatandaşlarla görüşerek ikna etti ve çevre yolu yeniden trafiğe açıldı. Temizleme çalışmalarına bizzat katılan Emniyet Müdürü’nün girişimleri sonucu esnaf ve vatandaşlar olaysız şekilde dağıldı.
Bu arada. Kuşadası’nı göle döndüren sağanak yağmur elektrik kesintilerine de yol açtı. Bir çok mahallede aralıklı olarak elektrikler kesilirken, yıldırım düşmesi sonucu trafonun patlaması sonucu İkiçeşmelik Mahallesi’nin bir bölümüne yaklaşık 6 saattir elektrik verilemiyor.