Kuşadası’nı Sarsan Davutlar Cinayetinin 3 Zanlısı Yakalandı

Kuşadası’nı Sarsan Davutlar Cinayetinin 3 Zanlısı Yakalandı

Kuşadası’na bağlı Davutlar’da AK Parti eski belde başkanı Zeynel Abidin Çengel’in silahla öldürülmesiyle ilgili aranan 3 zanlıyı olayda kullandıkları silahla birlikte Selçuk’ta yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, 17 Ocak Cumartesi akşamı Kuşadası’na bağlı Davutlar beldesinde eski AK Parti belde başkanı ve işadamı Zeynel Abidin Çengel evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayetin ardından önce olayda kullanılan aracı belirleyen ve zanlıların isimlerini tespit eden Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, 5 günlük bir takibin ardından 3 zanlıyı Selçuk ilçesinde ele geçirdi. Zanlılardan Yüksel Dinç’in Almanya’da yaşayan dedesinin Selçuk Cumhuriyet Mahallesi Barış Caddesi’ndeki evine operasyon düzenleyen polis zanlı Yüksel Dinç ile birlikte diğer zanlılar İlhan Deniz ve Arzu Düzgün’ü ele geçirdi. Polis, evde yapılan aramada silahlı saldırıda kullanılan silah ile birlikte bir pompalı tüfek ve 10 gram esrar maddesi de ele geçirdi.
Kuşadası’ndan gelen KOM ekipleri, İzmir’den gelen özel harekete ekiplerinin de desteğiyle eve operasyon düzenleyerek, 3 zanlıyı da kıskıvrak yakaladı. Zeynel Abidin Çengel’i öldürmek suçuyla aranan 3 zanlı daha sonra Kuşadası KOM ekipleri tarafından Kuşadası’na getirildi ve sorgulanmalarına başlandı.