Küstah yanıt: 'Avrupa beni vermez'

Küstah yanıt: 'Avrupa beni vermez'

Müslim, "Biz işimizi yapıyoruz. Bizim Suriye dışında bir işimiz yoktur. Bu karar ile bizi yakalayamazlar. Onlar da bunu biliyor ama amaçları yarın başka devletlere 'biz hakkında yakalama kararı verdik, siz niye yakalayıp bize vermediniz' demek için bu kararı çıkardılar. Yoksa onlar da bu kararın uygulanamayacağını iyi biliyor" dedi.

AVRUPA'NIN KENDİSİNİ VERMEYECEĞİNDEN VE KORUYACAĞINDAN EMİN

Muhabirin, bu karar ile kırmızı bülten hazırlanıp İnterpol aracılığı ile yakalanıp yakalanamayacağı ile ilgili sorusu üzerini ise Salih Müslim, "Bu kararı ciddiye almıyorum. Başta Avrupa olmak üzere hiç bir ülke ciddiye almaz, geçmişte de Remzi Kartal, Zübeyir Aydar için aldıkları kararlar var ortada" diye konuştu.

"PKK BİR PARTİ"

Salih Müslim, PYD olarak PKK ile organik bağları bulunmadığını ileri sürdü, "PKK kuzeyde faaliyet gösteren parti, biz Rojava'nın partisiyiz" dedi.

Ankara Merasim Sokak'ta 17 Şubat 2016'da askeri servis araçları geçerken düzenlenen terör saldırısıyla ilgili, aralarında terör örgütü PKK'nın Avrupa'daki sorumluları Zübeyir Aydar, Remzi Kartal, Kandil'deki yöneticileri Cemil Bayık, Murat Karayılan ve Fehman Hüseyinile PYD Eş Başkanı Salih Müslim için de yakalama kararı çıkarılmıştı.