Kutlu, "adıyaman’ımızı Daha Çok Yaşanabilir Bir Kent Haline Getireceğiz"

Kutlu, "adıyaman’ımızı Daha Çok Yaşanabilir Bir Kent Haline Getireceğiz"

Kadının Statüsünü Güçlendirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tuba, Sırtıkara Dernek üyeleriyle birlikte Adıyaman Belediye Başkan Hüsrev Kutlu’yu ziyaret ederek, çeşitli konularda bilgi alışverişinde bulundular.
Kadının Statüsünü Güçlendirme Derneği üyelerinden Ayla Pektaş’ın koordinatörlüğünü yaptığı “Kadın Hakkı İnsan Hakkı” isimli proje hakkında da gerekli bilgilendirilmelerin yapıldığı ziyaret, oldukça verimli geçti. Başkan Kutlu, SODES Projesi kapsamında yapılan “Kadın Hakkı İnsan Hakkı” isimli projeyi en ince detayına kadar anlatan Proje Koordinatörü Pektaş’a ve Dernek Başkanı Sırtıkara ile dernek üyelerine ayrı ayrı teşekkür ederek, başarılarının devamını diledi. Belediye Konferans Salonu’nda konuklarını ağırlayan Kutlu, Belediye olarak Adıyaman’ı daha çok yaşanabilir bir kent haline getireceklerini belirterek, “Şu ana kadar yaptığımız işlerin parasını ertesi ay mutlaka ödedik. ‘Yaz tahtaya ne zaman verirsek’ mantığını kabul etmiyoruz. Çünkü borcunuzu zamanında ödeyemezseniz katlanır. Bakkala bile borcunuzu ödemezseniz size verdiği fiyatı hemen yükseltir. Yaptığımız işlerde adeta peşin alır gibi borcumuzu geciktirmeden en kısa zamanda ödüyoruz. Böylece alımlarımızı daha ucuza getirmeye gayret ediyoruz. Kentsel dönüşüm’de henüz daha faaliyete geçmedik. Proje aşamasındayız. İnşallah bunu gerçekleştirdiğimiz zaman şehrimizin silueti değişmiş olacak. Birçok mahallemiz yenilenmiş olacak, ama bu hemen birkaç ay içinde olacak bir proje değil. Uzun vadeli bir proje olacak. Eskiyi eleştirmek bizim için çözüm değil ama ben eski Marangozlar Sitesi’nin orada yapılan TOKİ konutlarını artı getiren değil, eksi getiren bir yapı olarak görüyorum. Hem kalite olarak düşük, hem de proje olarak Adıyaman’a uymayan, balkonları yok denecek kadar küçük olan bir takım projeler. Bizim yapacağımız projeler inşallah daha güzel ve Adıyaman’a hitap edecek şeklinde olacak. Bizler hizmet yaptıkça sizler hem oy verdiğiniz, hem çalıştığınız için mutlu olacaksınız. Hem de sizin oy verdiğiniz kimseler başınıza kalkmayacaklar.
Su dışında en büyük sıkıntımız işsizliktir. İşsizlikte de ‘Biz işçileri çıkartmayacağız’ diye söz vermiştik ama ful bir kadro teslim aldık. 95 kişinin ihalesini yenilemedik. Biraz sayı azaltmak zorundaydık. Bu 95 kişiyi aralara yerleştiririz diye düşündük. 30 kadarını yerleştirdik. 65’ini yerleştirmedik. Onları da imkânlarımız elverdikçe yerleştirmeye çalışacağız. Bunun dışında sayıyı fazla arttırma lüksüne sahip değiliz. Çünkü şu anda bizim gelen paralarımız işçi ve memurlarımıza ancak yetiyor. Onun için herkesin iş talebini anında karşılayamadık. Sadece çöpte fiilen çalışan birkaç kişiyi aldık. Bunları da işten çıkan ve emekli olanların yerine aldık. İleride imkânlarımız genişlerse, gelirlerimiz artarsa, işçi alımını da gerçekleştireceğiz inşallah.
Bundan sonra su parası yatırmayanlara birtakım tedbirler alacağız. TEDAŞ’a olan borcumuzu bazı yaptırımlar olduğu için anında yatırıyoruz ama su için böyle bir uygulama olmadığından dolayı 10 sene su borcumuzu yatırmıyoruz. Su gelir kalemlerimizden bir tanesi. Ona göre gider kalemlerimiz var. Belediyenin diğer kalemlerinde de ödenmeyenler için bir takım ihbarnameler düzenleyeceğiz. Bu almaya çalıştığımız para bizim paralar değil, sizin paralarınız, Adıyaman halkının paraları. Bunları da tahsil etmek zorundayız.
Kaçak yapılarda eski kaçak yapılara henüz daha bir çözüm bulamadık. Kanunlar çok ciddi sınırlar koymaktadır. Bu sınırlara göre kaçak yapılara elektrik ve su bağlanamıyor. Bağlayanlar hakkında 2 yıl hapis cezası öngörmüş kanun. Eski yapı olursa yani 1994’ten önce yapılmışsa bağlanabiliyor. Bazıları eski yapı gösterilemeyecek kadar yeni. Bunlara abone vermek suçtur. Bu riski de göze alıp imkânları zorlayamıyoruz. İnşallah Adıyaman’ımızı daha güzel, daha yaşanabilir bir kent haline getireceğiz. Ankara’ya çok gittiğimden dolayı şikâyetler var. Adıyaman’a para getirmek için Ankara’ya gitmek zorundayız. Ben İller Bankası yönetimine girdim. Bazen haftada bir, bazen 15 günde bir İller Bankası’nın toplantısı oluyor. Bugüne kadar Adıyaman’a İller Bankası’ndan getirdiğimiz yatırım 750 bin lira. Geleceklerle birlikte 2 trilyon lirayı bulacak. Bunlar bağış şeklinde köylere yapılan yatırım. Belediyeye değil ama köylerde bizim köylerimiz. Bunlara gelecek para için de emek sarf etmemiz gerekiyor. Ben burada sistemi oturtursam inşallah daha fazla Ankara’ya gideceğim. Belki daha fazla yurt dışına gideceğim. Buraya daha fazla ne yenilik getirebileceğiz, nasıl karşılıksız para koparabileceğiz. Bunların çalışmasını yapacağız” dedi.