Kuto İle Ekonomi Üniversitesi Arasında Protokol

Kuto İle Ekonomi Üniversitesi Arasında Protokol

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ile Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası Ticaret Odası üyelerinin birinci derece yakınlarının İzmir Ekonomi Üniversitesi’ni tercih etmeleri durumunda yüzde 15 oranında indirim sağlanmasına yönelik protokol imzaladı.
Protokol töreninde Kuşadası Ticaret Odası Meclis Başkanı Mahmut Öztaş ile İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen de hazır bulundu.
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde yapılan protokol imza töreninde; İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş İzmir Ekonomi Üniversitesinin 14 yılda 7000 öğrenciye ulaştığını, 14 yıl önce bölgemizde tamamıyla ingilizce eğitim veren bir vakıf üniversitesi olmadığını, İzmir Ekonomi Üniversitesinin bu boşluğu da doldurduğunu, 14 yıllık süreçte dünyanın ilk 500 üniversitesi arasına girdiğini belirtti. Bu başarının; başta Rektörümüz olmak üzere hocalarımız ve Ege’nin başarılı öğrencilerinin çalışmaları sonucunda geldiğini belirtti. YÖK’ün önceleri ayrıcalıklı bir tarife uygulamasına izin vermediğini, ancak şu anda bu iznin alındığını ve İzmir Ticaret Odası’nın üyelerinin birinci derecede yakınlarına yüzde 15 indirim yapıldığını, bu protokol ile Kuşadası Ticaret Odası üyelerinin birinci derece yakınlarına da indirim imkanı sağlanacağını belirtti ve yaklaşımından dolayı Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan’a teşekkür etti. Bu protokol ile, çok sayıda öğrencinin İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne geleceğini umduğunu ve bunun bir başlangıç olduğunu ifade etti ve bundan sonra da eğitimin her aşamasında işbirliklerin devam etmesini temenni etti.
İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen ise konuşmasında, İzmir iş aleminin ihtiyaçlarına uygun olarak kurulan İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin baştan beri yenilikçi gençler yetiştirmeye çok önem verdiğini ve bunu kurumsal faaliyetlerinde yenilikçi olmaya çalışarak yaptıklarını ve bu anlamda pek çok alanda öncü olduklarını, ayrıca girişimciliğe çok önem verdilerini ve girişimci-yenilikçi öğrenciler yetiştirmek konusunda çalışmalar yaptıklarını ve bunun sonucunda da TÜBİTAK’ın son 3 yıldır yayımladığı Türkiye’nin en girişimci-yenilikçi üniversiteler listesinde Ege’den katılan tek Vakıf Üniversitesi olduklarının altını çizdi. Kuşadalı gençleri, öğrencilerimizi iyi bir eğitim almak için İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne beklediğini ve bu protokolün buna vesile olacağını belirtti.
Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan; İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen’e teşekkür ederek başladığı konuşmasına, 7000 öğrenciye ulaşan İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin bölgemizdeki talebi karşıladığını, bu anlamda büyük bir başarı olduğunu, kurulduğu günden beri İzmir Ekonomi üniversitesini takip ettiklerini, çok başarılı bulduğunu ve bölgemizdeki büyük bir ihtiyacı giderdiğini belirtti. Kuşadası’ndan pek çok öğrencinin burada okuduğunu, İzmir ile Kuşadası’nın birbirine çok yakın olduğunu, ulaşımın eskiye oranla çok kolay olduğunu belirtti ve emeği geçen herkesi tebrik ederek Ege Bölgesi adına teşekkür etti. Tören, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ile Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan’ın protokolü imzalaması ile sona erdi.