Kuyu cinayetinde şok detay!

Kuyu cinayetinde şok detay!

Esenyurt’ta 14 Nisan’da Ayhan Esebaş’ın ve arkadaşı Ferit Dişiaçık’ın ortadan kayboldu. Bu olayın ardından, kaybolan 2 arkadaşın yakınları polise başvurdu. Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği yaptığı çalışmada, 2 arkadaşın öldürüldüğünü belirledi. Olayla ilgili, Ayhan Esebaş’ın 4 yıl önce ayrıldığı eşinin kardeşleri, Erhun Osma askerlik yaptığı Manisa’da, abisi Ceyhun Osma ise İstanbul’da gözaltına alındı. 9 aydır aranan arkadaşların cesetleri, Esebaş’ın işyerindeki su kuyusunda bulundu.

Şüphelilerin Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki sorgularında cinayetle ilgili bazı detaylar ortaya çıktı. Erhun Osma’nın emniyetteki ifadesine göre, cinayete giden süreç eski eniştesinin, “Abin ablanı pazarlıyor, annenle yatıyor” demesiyle başladı.12 yıldır Ayhan Esebaş’ın yanında çalışan Erhun Osma polis sorgusunda olayı şöyle anlattı. “ Eniştem, olay günü arkadaşları Ferit ve Sedat’la içki içiyordu. Ben içeri girdiğim, enişteme selam verdim. Odaya geçince, eniştem bana bağırarak ‘Arkadaşlarıma niye selam vermiyorsun lan. Hepinizin bozuksunuz.’ Diyerek ablama küfür etti. Sonra abime hakaret ederek, ‘Abin; ablanı pazarlıyor, annenle yatıyor’ dedi. Durumu abime anlatacağımı söyledim ve çıktım.” Yaşananların ardından Kocaeli’deki abisi arayan, Erhun Osma, Ceyhu Osma geldikten sonra, işyerine girmek için beklediklerini, 01.00 sıralarında, abisiyle içeriye girdiklerini söyledi.

CİNAYETTE BIÇAK VE DEMİR ÇUBUK KULLANDILAR

Eniştesini abisi Ceyhu Osma’nın bıçakla öldürdüğünü belirten Erhun Osma, Ferit Dişiaçık’la ise kendisinin kavga ettiğini ve cinayeti demir çubukla işlediğini itiraf etti. Başına aldığı darbelerle ölen, Dişiaçık ve eniştesinin cesetlerini su kuyusuna attığını dile getiren Erhun Osma kuyunun üzerleri kumla kapattığını da ifadesinde anlattı.

İŞYERİNİ YAKIP İTFAİYEYİ ARADI

İşyerindeki delilleri de abisiyle birlikte temizlediklerini söyleyen Erhun Osma, polisin bir şeyler bulabileceğinden korktukları için de olaydan 1 gün sonra cinayetin işlendiği tekstil atölyesini yaktıklarını belirtti. İfadesinde, yangının diğer katlara yayılmaması için itfaiyeyi de kendisinin aradığını açıklayan Erhun Osma, göz önünde görünmemek için askere gittiğini söyledi.

Erhun Osman ve abisi Ceyhun Osma ile polise yalan beyanda bulunduğu için gözaltına alınan Serkan A. emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.