Kuyumcuyu Soydular, Polisten Kaçamadılar

Kuyumcuyu Soydular, Polisten Kaçamadılar

Adana’da pompalı tüfeklerle kuyumcudan 80 bin lira değerinde altın çalan 2 kişi soygundan hemen sonra polisin operasyonuyla yakalandı.
Olay, merkez Yüreğir ilçesine bağlı Levent Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Levent Caddesi üzerindeki Ömer Haşkar’a ait kuyumcunun önüne saat 16.15 sıralarında otomobille 2 kişi geldi. Otomobilden elinde pompalı tüfeklerle inen 2 kişiden Levent K. kuyumcuya girip Ömer Haşkar’ın kafasına tüfeği dayayarak altıları istedi. Haşkar altınları kendi çantasına doldurarak Levent K.’ya verirken diğer zanlı "kara eşek lakaplı" Mesut ise otomobilin yanında pompalı tüfekle bekledi.
Levent K. kısa sürede 80 bin lira değerinde altınları alıp otomobil ile kaçmaya başladı. Bu arada çevredeki vatandaşlar polise haber verdi. Olay yerine gelen polis eşkalleri alıp çevrede araştırmaya başladı. Bu arada otomobilin Levent Mahallesi, Levent Camii etrafında görüldüğü bildirildi. Bunun üzerine güven tim ekipleri anında olay yerine giderek zanlıları kovalamaya başladı. Zanlılar pompalı tüfeğin birini yola atıp kaçmaya devam etti. Bir süre sonrada otomobili ve diğer pompalı tüfeği de araçta bırakarak yaya kaçmaya başladı. Mahalleyi abluka altına alan polis kısa sürede mahallede iki zanlıyı da birlikte yakaladı.
"ÇOCUKLARIMIN RIZKI"
Zanlılardan Levent K. altınları ABD Konsolosluğu arkasına attıklarını söylemesi üzerine polis mahallede altınları aramaya başladı. Zanlının söylediği yere giden polis altınları bulamadı. Zanlı daha sonra altınları eve götürdüğünü söyledi ancak evde de yapılan aramada altınlar bulanamadı. Zanlı Levent K.’nın, "Altınlar çocuklarımın rızkı, onların yerini söyleyemem" dediği öğrenildi.
Polis zanlıları emniyette sorguya alırken altınları bulmak için mahallede aramalara devam ediyor.