Kuzey Iraktaki Kamplarda Erzurum Afad’tan Sorulacak

Kuzey Iraktaki Kamplarda Erzurum Afad’tan Sorulacak

Erzurum Valiliği İl Afet Müdürlüğünde Arama ve Kurtarma Birim Amiri olan başarılı ve çalışkan personeli Zafer Özcan’a gurur verici olduğu kadar zor bir görev verildi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetim Başkanlığı Irakta bulunan (Erbil, Duhok ve Zaho) bölgelerindeki Kamplarının yönetimine Zafer Özcan’ı görevlendirdi.
Zafer Özcan, Suriye sınırındaki Öncüpınar Kamp müdürlüğüne de geçici görev ile yönetmekte ve 15 bin kişilik kampta 11 bin mültecinin imzasıyla Zafer Özcan’ın görev süresi uzatılmış, Uluslar arası yayın yapan Elcezire haber kanalı bu imza kampanyasını bütün dünyaya ilk haber olarak duyurmuştu. İmza kampanyası ile ilgili soru soran basın mensuplarına Zafer Özcan devlet memuru olduğu için konuşamayacağını başarılıysam bu benim başarım değil Türkiye Cumhuriyetinin Büyük ve Güçlü bir devlet olması ve Afad Başkanlığının Profesyonel yapısının bir yansıması olduğunu bildirmişti.
Mayıs 2014 de Kilis Önüpınar Suriyeli Mülteciler Kampını gezen Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak 2012 yılından beri burada görev yapan Erzurum Afet Acil Durum Müdürlüğü ekibini ziyaret etmişti.