Lazer Epilasyonun Zararı Yok

Lazer Epilasyonun Zararı Yok

İstenmeyen tüylerinden kurtulmak isteyen kadın ve erkeklerin sıklıkla başvurduğu lazer epilasyonun sağlık açısından bir zararı olmadığı bildirildi.
Özel Ortadoğu Hastanesi Cildiye Uzmanı Dr. İlker Aydoğan, yaptığı açıklamada, lazerin iyonize olmayan bir enerji olduğunu bunun da hücre mutasyonunu etkilemediğini, lazer epilasyonda kullanılan tüm lazer tiplerinin yalnızca kılın kök hücrelerini hedeflediğini ifade etti.
Lazer epilasyonun istenmeyen tüylerden kurtulmanın en hızlı ve en sağlıklı yöntemi olduğunu belirten Uzm. Dr. İlker Aydoğan, “Lazer epilasyonda kullanılan lazer ışığının dalga boyu melanin pigmenti tarafından emilme özelliğine sahiptir. Soğutma sistemli lazer tekniği ile yapılan lazer epilasyonla lazer ısısı cilde zarar vermeden doğrudan kıl kökünü yok eden ısıya dönüştürüyor” diye konuştu.
KALICI ÇÖZÜM BİRKAÇ SEANSTAN SONRA
Kalıcı bir çözümün ancak birkaç lazer epilasyon seansından sonra elde edilebileceğini kaydeden Dr. Aydoğan, "Kılların kalınlığı ve yoğunluğu her vücutta farklı olduğu için kesin bir seans sayısı vermek mümkün değil. Çünkü seans sayısı kişiden kişiye ve bölgeden bölgeye değişir. Ortalama olarak 4-6 hafta seans aralığı ile 4-8 lazer epilasyon seansı yeterli olmaktadır" dedi.
CİLT YAPISINA GÖRE SEANS SAYISI DEĞİŞİYOR
Lazer epilasyon uygulamasında cilt tipine göre seçim yapıldığını anlatan Uzm. Dr. Aydoğan şunları kaydetti:
"Bu sayede kıl köklerine etki edecek ama cilde zarar vermeyecek güçte çalışılarak en kısa sürede tedavinin bitirilmesi amaçlanır. Herkesin vücut yapısı ve hormonal seviyeleri, cilt tipi farklı olduğu için lazer epilasyonda sonuca ulaşmak için gereken süre kişiden kişiye değişir."