Leman Sam'ın tweetine takipsizlik

Leman Sam'ın tweetine takipsizlik

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen takipsizlik kararında Esra Elönü Civliz'in avukatı aracılığı ile yapmış olduğu şikayet dilekçesine yer verildi. Civliz, "husnumahalli" adlı Twitter kullanıcısının hesabında yayınlanan yazıda "IŞİD kaçırdığı ezidi, hristiyan ve Türkmen kadınları köle pazarlarında satmaya başladı" şeklinde bir paylaşımda bulunduğunu Sam'ın da Twitter hesabında " Esra Elönü denen kadını gönderin oraya" şeklinde yazı yazarak kendisine alenen hakaret ettiğini iddia ettiğini belirtti.

SAM SAVUNMASINDA ELÖNÜ'NÜN YAZISIYLA YAPTI

Tek sayfalık takipsizlik kararında Leman Sam'ın savunmalarına da yer verildi. Sam savunmasında Civliz'in geçtiğimiz yıl Temmuz ayında twitterda yazdığı yazıda "IŞIDçi mücahitlerle sevişmek cihattır cenneti garantilemektir" şeklinde sosyal medyada bir yazı yazdığını bu nedenle "husnumahalli" adlı kullanıcının paylaştığı yazıya Civliz'in bu yazısını ekleyerek "Esra Elönü denen kadını gönderin oraya" şeklinde bir yazı yazdığını söyledi.

Sam, yazdığı yazının herhangi bir hakaret içermediği, Civliz'in yazmış olduğu yazı nedeniyle bu yorumu yaptığını, IŞİD'in Irak'ta kaçırdığı kadınları köle pazarında sattığını, bu nedenle suça konu yorumu yaptığını hakaret unsuru bulunmadığını ve suçsuz olduğunu belirtti. Leman Sam'ın hakaret kastının bulunmadığını belirten savcılık, takipsizlik kararı verdi.