Lice'de şehit sayısı 4'e yükseldi

Lice'de şehit sayısı 4'e yükseldi

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde dün öğle saatlerinde PKK'lılar ile çıkan çatışmada yaralanan Jandarma Teğmen Ubeyd Turan da şehit oldu, Böylece Lice'deki şehit sayısı 4'e yükseldi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde dün öğle saatlerinde güvenlik güçleri ile PKK 'lılar arasında çıkan ve uzman çavuş Muhammet Tufan'ın şehit olduğu çatışmada biri teğmen, 2'si uzman çavuş üç asker de yaralanmıştı. Yaralı teğmen Ubeyd Turan da bugün şehit oldu. Lice'de akşam saatlerinde çıkan çatışmada da 2 asker şehit olmuştu. Dünden bu yana süren çatışmalarda şehit olan asker sayısı 4'e yükseldi.

Genel Kurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi: "18 Ağustos 2015 tarihinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca ulaşıma kapatılan Diyarbakır-Bingöl Karayolunu ulaşıma açmak ve teröristleri gizlenmiş oldukları bölgede etkisiz hale getirmek maksadıyla, Jandarma Özel Harekât Timlerince gerçekleştirilen operasyonda yaralan ve hastanede tedavileri devam eden üç kahraman personelimizden Jandarma Teğmen Ubeyd Turan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur olaylarda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz.