Litvanya eski Litvanya değil!

Litvanya eski Litvanya değil!

Ancak Sabonis, Marciulionis, İlgauskas’ın ardından Jasikevicius, Macijauskas ve Siskauskas gibi yıldızları da emekliye ayrılan Litvanya, artık yeni nesil bir kadroyla mücadelesini sürdürüyor. Sadece 4 oyuncusu 30 yaşın üzerinde olan Litvanya, turnuvada NBA’de ter döken 2 genç yıldızıyla etkili oluyor. 23 yaşındaki Jonas Valanciunas maç başına 13 sayı üretirken, 22 yaşındaki Donatas Motiejunas da maç başına 10 sayı kaydederek takımda çift hanelere ulaşan iki isim oldular.

POTA ALTINDA GÜÇLÜLER

Uzunlar Litvanya’nın en güçlü olduğu bölge. Baltık ülkesinin esas sorunuysa oyun kurucu pozisyonunda... Takımın tek oyun kurucusu Mantas Kalnietis, turnuvaya sayılı günler kala sakatlanarak kadrodan çıkarıldı. Geçen yılki Avrupa Şampiyonası’nda asist kralı olarak takımı finale çıkaran Kalnietis’in yokluğunda bir numara görevi 25 yaşındaki Adas Juskevicius ve Sarunas Vasiliauskas’a verildi. Ancak toplamda maç başına sadece 3.1 asist yapan bu ikili, Kalnietis’in yokluğunu doldurmaktan çok uzak.

TANIDIK İSİMLER VAR

Türk basketbolseverlerin yakından tanıdığı isimler de Litvanya'nın 12 kişilik kadrosunda yer alıyor. Bir dönem Olin Edirne'de forma giyen Renaldas Seibutis, yeni sezonda ligin yeni takımlarından Darüşşafaka Doğuş'un başarısı için ter dökecek. Galatasaray ve Türk Telekom formaları giyen Simas Jasaitis, Fenerbahçe Ülker forması giyen Dariusz Lavrinovic ve yeni sezonda Galatasaray Liv Hospital forması giyecek olan Martynas Pocius takımın dikkat çeken diğer isimlerinden.