Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Dünya

Londra saldırısında ölen kadın Türk çıktı!

İngiltere'nin başkenti Londra'daki şok saldırıda hayatını kaybedenlerden birinin de 43 yaşındaki İspanyolca öğretmeni Aysha (Ayşe) Frade olduğu ortaya çıktı. İHA'nın haberine göre Frade'nin babası Kıbrıs Türkü.

Yayınlanma:
Londra saldırısında ölen kadın Türk çıktı!

Londra’yı kana bulayan saldırının hemen ardından Reuters haber ajansının geçtiği fotoğraflardan biri tüyler ürpertmişti. Bu kare, saldırganın 4×4 araçla yayaları ezdiği Westminster Köprüsü üzerinde çekilmişti.

Fotoğrafta, kaldırımda yürürken, saldırganın kullandığı aracın çarpmasıyla savrulan bir kadının, yoldan geçen bir otobüsün altında kaldığı görülüyordu.

Reuters, otobüsün arka lastiğinin hemen yanında, hareketsiz şekilde yatan kadının yaralı olduğunu duyurmuştu. Ajansın daha sonra geçtiği karelerde ise kadının aynı yerde yattığı ve bu sırada bir başka kadının otobüse bindiği, şoförün de koltuğunda oturduğu görülmüştü.

İLGİLİ HABER Banka Sistem Arızasıyla 40 Milyon Dolarlık Para Çekildi
İngiltere'nin başkenti Londra'daki şok saldırıda hayatını kaybedenlerden birinin de 43 yaşındaki İspanyolca öğretmeni Aysha (Ayşe) Frade olduğu ortaya çıktı. İHA'nın haberine göre Frade'nin babası Kıbrıs Türkü.

KÖTÜ HABER GELDİ

Uzun süre otobüsün altında yatan kadının hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Talihsiz kadının kimliği de belli oldu: İki çocuk annesi Aysha Frade. Frade’nin olay yeri yakınlarındaki bir okulda İspanyolca öğretmenliği yaptığı açıklandı. İngiliz basını; İspanya kökenli kadının, İngiltere doğumlu olduğunu bildirdi. Aysha Frade ve Portekiz asıllı İngiltere vatandaşı eşi John Frade’nin, sekiz ve 11 yaşlarındaki iki çocuklarıyla birlikte Londra’da yaşadıkları belirtildi.

BABASI KIBRISLI TÜRK, ANNESİ İSPANYOL

İngiltere’nin başkenti Londra’da dün yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenlerden birinin Kıbrıs Türk kökenli Ayşe Frade olduğu öğrenildi.  

Annesi İspanyol babası ise Kıbrıslı Türk olan 43 yaşındaki Ayşe Frade’in 8 ve 11 yaşlarında iki kız çocuk annesi olduğu belirtildi. DLD College London’da İspanyolca öğretmenliği yapan İngiltere doğumlu Ayşe Frade’in Portekiz asıllı İngiliz vatandaşı John Frade ile evli olduğu kaydedildi.

Ailesi ve sevenlerinin büyük şok yaşadığı saldırı sonrası, Ayşe Frade’in Facebook hesabı, anı sayfasına dönüştürüldü.

LONDRA SALDIRISINDA YARALILARIN ÜLKELERİ BELLİ OLDU

İngiltere Başbakanı Theresa May, parlamentoda gerçekleştirdiği konuşmasında saldırıda yaralanan vatandaşların ülkelerini açıkladı.  

İngiltere Başbakanı Theresa May, bugün parlamentoda gerçekleştirdiği konuşmasını başkenti sarsan saldırıya ayırdı. Saldırganın tek başına hareket ettiğini kaydeden May, dünyanın farklı noktalarından gelen destek mesajları için teşekkür etti. Saldırganın İngiliz doğumlu olduğunu açıklayan İngiliz Başbakan, saldırıda yaralananların milliyetlerini de açıkladı. Theresa Say, saldırıda 12 İngiltere, 3 Fransa, 2 Romanya, 4 Güney Kore, 2 Yunan, Almanya, Polonya, İrlanda, Çin, İtalya ve ABD’den 1’er vatandaşın yaralandığını söyledi.

  Yaralılar arasında 3 polis memurunun da yaralandığını aktara May, 2’sinin durumunun ağır olduğunu açıkladı.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler