LPG tankeri patladı: 2 yaralı

LPG tankeri patladı: 2 yaralı
Ramazan Alnıak'ın kullandığı plakası henüz belirlenemeyen LPG tankeri, Burdur-Antalya karayolunun 4. kilometresinde, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu istinat duvarına çarptı.

Çarpmanın etkisiyle yanmaya başlayan tankerden çıkan alevler, arkadan gelen Hüseyin Kabak idaresindeki 07 RE 858 plakalı talaş yüklü kamyona sıçradı. Tanker ve kamyon sürücüsü, olay sırasında araçlarından güçlükle çıkabildi.

Burdur Belediyesi İtfaiye ekipleri, yanan tanker ve kamyona müdahale etti. Müdahale sırasında tankerde meydana gelen patlama sonucu itfaiye ekipleri tehlike atlattı. Olay, bölgedeki başka bir aracın kamerasına da yansıdı.

İtfaiye eri Şenol Çelik, müdahale sırasında hafif yaralandı. Vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar oluşan tanker sürücüsü Alnıak ise ambulansla Burdur Devlet Hastanesine kaldırıldı. Alnıak, buradaki müdahalenin ardından Konya'daki özel bir hastaneye sevk edildi.

Kamyon şoförü Kabak, gazetecilere yaptığı açıklamada, yanan tankeri 150 metre mesafeden fark ettiğini anlattı. Kabak. "Ben geri geri giderken patlama oldu. Alevler aracımıza geldi" dedi.

Burdur Belediyesi İtfaiye Çavuşu Mehmet Ali Ballak ise ekibiyle ihbarı aldıktan sonra hemen olay yerine gittiklerini söyledi.

Bölgeye ulaştığında tankerin yandığını gördüğünü belirten Ballak, şöyle konuştu:

"Tankerde şiddetli basınç ve gaz kaçağı vardı. Müdahale sırasında büyük bir patlama oldu. Büyük tehlike atlattık. Allah bizi korudu. İtfaiyeci olarak ilk önce pek bir şey hissetmedik ama olaydan sonra işin ciddiyetini anladık. O an tek amacımız çevreye ve insanlara zarar gelmeden yangını söndürmekti."

Öte yandan kaza nedeniyle bir süre trafiğe kapanan yol, ekiplerin çalışmasının ardından yeniden açıldı.