Lübnan'da patlama!

Lübnan'da patlama!

Lübnan'ın başkenti Beyrut büyük bir patlama ile sarsıldı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre liman bölgesinde meydana gelen patlamadan yükselen duman bulutu tüm şehirden görülebiliyor.

İki güvenlik kaynağı, Reuters'a yaptıkları açıklamada limanda depoların olduğu yerde çok büyük bir patlamanın meydana geldiğini duyurdu. Patlama nedeniyle devasa bir duman gökyüzünü kaplarken, olayda çok sayıda yaralının olduğu söyleniyor.

Reuters, sağlık yetkililerine dayandırdığı haberinde olayda en az 10 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Lübnan resmi haber ajansı, Beyrut Limanı'nda patlayıcıların bulunduğu bir depoda yangın çıktığını duyurdu.

Patlamanın etkisiyle 3 katlı bir binanın yıkıldığı, enkaz altında hala insanların olduğu belirtildi. 

BÜYÜKELÇİ ÇAKIL AÇIKLADI

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Hakan Çakıl, Beyrut Limanı'nda meydana gelen patlamaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Meydana gelen büyük patlama sonucu başkent Beyrut'un korkunç şekilde sarsıldığını aktaran Çakıl, patlamanın olduğu bölgeye oldukça yakın bir noktada bulunan Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği rezidansının da hasar gördüğünü ve oradan ayrılmak durumunda kaldıklarını kaydetti.

Şu ana kadar patlamada 2 Türk vatandaşının yaralandığı bilgisine ulaştıklarını belirten Çakıl, bunların durumlarının iyi olduğunu ifade etti.

Çakıl olayın bir yangınla başladığını, yangına müdahale edilirken patlamanın meydana geldiğini söyledi. 

Gözyaşlarına hakim olamayan Beyrut Valisi Mervan Abbud, limandaki patlamayı Hiroşima ve Nagazaki'ye benzetti. 

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan açıklama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Lübnan'daki patlamada iki vatandaşımız hafif şekilde yaralandı. Durumları iyi. Acil şifa diliyorum. Büyükelçiliğimiz acil durum hatları (+961 3 944 904, +961 70 622 012) ve Konsolosluk Çağrı Merkezimiz (+90 312 292 2929) 7/24 vatandaşlarımızın hizmetindedir" ifadelerine yer verdi.

 Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan açıklama

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Beyrut'ta meydana gelen patlamaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Kalın, "Beyrut'ta meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, Lübnan halkına başsağlığı diliyoruz. Enkaz altında kalanların olduğu haber veriliyor. Umarız ölü ve yaralı sayısı artmaz. Türkiye her tür yardım için hazırdır" ifadelerine yer verdi. 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Lübnan mesajı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çeliki Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta meydana gelen patlamaya ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti: 

"Kardeş Lübnan halkının ve Beyrutluların yanındayız. Beyrut'ta meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileriz. Enkaz altında kalanların sağ salim kurtulmasını diliyoruz. Lübnan'ın kardeşi Türkiye bu zor günde kardeşlerinin yanındadır." 

Patlama Kıbrıs'ta hissedildi

Reuters haber ajansına konuşan bir Güney Kıbrıs sakini, evinin sallandığını söyledi. Gazeteci Emilia Papadopoulos da Limasol'da patlamayı hissettiğini be deprem olduğunu düşündüğünü bildiriyor.