Lucescu'dan 'Doğu ülkeleri' açıklaması!

Lucescu'dan 'Doğu ülkeleri' açıklaması!

A Milli Takım'ın 9 Kasım Perşembe günü deplasmanda Romanya ile yapacağı özel maç öncesi teknik direktör Mircea Lucescu ve Hakan Çalhanoğlu basın toplantısı düzenledi. 

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hakan Çalhanoğlu "Milan'da oynadığım için çok mutluyum. Milan bana çok güvendi. Sayın Fassone ve Mirabelli bana o güveni verdi, bana yardımcı oldular. Fiziksel olarak ilk başta hazır değildim. Şu an kendimi iyi hissediyorum, çok çalıştım. Milan'ın büyük bir kulüp olduğunu herkes biliyor. Beklentiler çok büyük. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Dünya Kupası'na katılamadığımız için çok üzgünüz. Dünya Kupası çok büyük bir turnuva ama malesef katılamadık. Önümüzdeki turnuvalara bakacağız. İyi hazırlanmak istiyoruz. İyi bir zamanımız var. Önümüzdeki turnuvalarda inşallah iyi oynarız. Sayın Lucescu'yla beraber yeni başladık. Hocamız çok çaba gösteriyor. Hatalarımızı ve doğrularımızı gösteriyor. Çok tecrübeli ve bunu her zaman gösteriyor. Onunla çalışmak çok güzel. Ofansif futbolu seven bir hoca. Onunla çalışmak benim için gurur verici, sonuçta Shakhtar Donetsk'te gösterdiği performansla her zaman iyi bir hoca olduğunu gösterdi. 10 numara veya 8 numara, bana görev verildiğinde elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Sayın Lucescu Milli Takım'da bana başka bir görev veriyor. Hocanın istediklerini yapmam lazım, benim için en önemli olan o. 10 numaradan herkes final pası bekler. Ama takım içinde çalışmak çok önemli. Sonuçta maça ekip olarak çıkıyoruz. Lucescu bize Romanya'nın iyi bir takım olduğunu söyledi." dedi. 

MIRCEA LUCESCU'DAN 'DOĞU ÜLKELERİ' AÇIKLAMASI
Milli Takım Teknik direktör Mircea Lucescu ise "Yarın akşam bir maç oynayacağımızı düşünüyordum. Eğer sürekli geçmişte yaptığım röportajları konuşacaksak, hata yapmış olacağız. Batı Avrupa ve Doğu Avrupa ülkeleri olarak söyledim ben. Romanya gibi, Rusya gibi, Ukrayna gibi, Yunanistan gibi... Bütün hepsi Doğu Avrupa ülkeleri. Ama bunu değişik bir şekilde yorumlamak istiyorsanız başka bir şey, ama benim söylediğim bu. Bence röportajımda daha enteresan olaylar vardı. Türkiye Ligi'nin ortalama yaşı, 29-30 arası. Avrupa'nın yaş seviyesinden yukarıda. Türkiye'de oynayan yabancı kadar, Avrupa'da oynamıyor. Mücadeleci bir milli takımı kiminle yapabilirim? 14 yabancı ve 14 yerli var gibi kadroda ama, sahada oynayanlara baktığımız zaman %15-20 arası bir Türk ortalaması var. Ben yabancı oyuncuya karşıyım demedim, olduğu gibi kalmasından yanayım. Ama milli takımdaki oyunculara daha fazla fırsat verilmesini talep ettim, budur. Teknik olarak çok üst düzeyde olan Türk oyuncular ile üst seviyede bir Türk Milli Takımı kurabileceğimize inanıyorum. Bütün açıklamalar bu minvalde gitti. İyi futbolcular 35-36 yaşında da iyi futbol oynayabilir. Sizin saydığınız çağırmadığım oyuncular, sakatlığından dolayı çağırmadığım oyuncular. Kulüplerin oynatamadığı gençleri ben Milli Takım'da oynatmak istiyorum. Onları yukarıya bir yerlere taşımak istiyorum. Bu yüzden bu dönemeçte çok fazla Türk futbolcu seyrettim. Milli Takım'da sizin daha önce duymadığınız isimler olacak. Bu ekibin, bu gençliğin önemli bir potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Önümüzde 1 buçuk yıl var ve bu oyuncuların değerlerini sahada göstereceklerine inanıyorum." ifadelerini kullandı.