Terör olayları satışları patlattı!

Terör olayları satışları patlattı!

Korunma amaçlı silah satışları yüzde 30 artarken, silahlı özel güvenlik birimlerine olan talep de arttı. Son günlerde tırmanan terör olayları vatandaşları da bireysel koruma araçlarına yönlendirdi. Silah satışlarında yüzde 30 oranında artış olduğu belirtilirken, silahsız güvenlikle korunan bazı firmaların artık silahlı koruma talep ettiği öğrenildi.

MKEK'NİN SATIŞLARI
Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nun (MKEK) geçen yıl 31 bin tabanca, 81 milyon fişek satışı gerçekleştirdiği belirtiliyor. MKEK, Silah Satış ve Poligon Şubesi Müdürlüğü aracılığıyla yerli ve ithal tabanca, fişek ve ithal yivli av tüfeği satılırken, kurumun İstanbul Pazarlama Şube Müdürlüğü'nde ise yerli tabanca ve fişekler ile ithal fişek satışı yapılıyor.

İKİNCİ ELDE ARTIŞ VAR
Silah Satış ve Poligon Şubesi Müdürlüğü'nce 2014'te 15 bin 88 yerli tabanca, 68 milyon 691 bin 770 yerli fişek, 11 bin 459 ithal tabanca, 133 ithal tüfek, 1 milyon 244 bin 145 ithal fişek satışı gerçekleştirildi.

"İKİNCİ EL SİLAH SATIŞI ARTTI"
MKEK'in, poligon faaliyetleriyle birlikte bu satışlardan 147 milyon 307 bin 937 lira gelir elde etti. İstanbul Pazarlama Şube Müdürlüğü tarafından ise 354 bin 345 ithal fişek, 10 milyon 503 bin 895 yerli fişek, 4 bin 438 yerli tabanca satışı yapıldı. Silahmerkezi.com sitesi sahibi ve Fıratlı Güvenlik Şirketi Genel Müdürü Ömer Deniz, terör olaylarının tırmanmasının ardından ikinci el silah satışlarında artış olduğuna dikkat çekti.

ÖZEL GÜVENLİK SİLAHLANDI
ULUSAL Güvenlik Şirketi Genel Müdürü Bedri Güntay, terör olaylarının ardından güvenlik şirketlerinin risk analizlerini güncellediklerini söyledi. Riskin yüksek olduğu yerlerde silahlı güvenlik elemanı çalıştırıldığını kaydeden Güntay, şunları söyledi: "Risk analizleri valiliklere sunuluyor. Onay alındıktan sonra silahlı güvenlik çalıştırılıyor. Terör olaylarının artmasının ardından bazı noktalarda silahlı güvenlik dönemine geçildi."

SAVCILAR ÇELİK YELEK ALIYOR

Fıratlı Güvenlik Şirketi Genel Müdürü Ömer Deniz, "Adalet Bakanlığı kurşun geçirmez yelek almıyor. Durum böyle olunca riskli bölgelerde görev yapan bazı hakim ve savcılar kurşun geçirmez yeleği kendileri satın alarak, kendi güvenliklerini de kendileri sağlıyor." dedi. Deniz, özellikle Doğu ve Güneydoğu'da görev yapan polis ve askerlerin kendi güvenliklerini sağlamak amacıyla kurşun geçirmez yelek aldıklarına dikkat çekti.