Macar Ticaret Odası’ndan Vali Düzgün’e Ziyaret

Macar Ticaret Odası’ndan Vali Düzgün’e Ziyaret

Macaristan Ticaret Odası Başkan Vekili ve beraberindeki heyet, Kayseri Valisi Orhan Düzgün’ü makamında ziyaret etti.
Macaristan Ticaret Odası Başkan Vekili ve Miskolc Ticaret Odası Başkanı Bihall Tamas ve beraberindeki heyet Kayseri Valisi Orhan Düzgün’ü makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Vali Düzgün, Kayseri’nin geçmişi hakkında heyete bilgiler verdi. Macaristan ve Türkiye’nin kardeş iki şehir olduğunu söyleyen Düzgün, “Dün akşamda belirttiğim gibi Türkiye ve Macaristan 2 kardeş ülke ve dostlukları yüzlerce yıla dayanan iki ülkemiz. İnşallah sizlerin de buradaki ziyaretleri içerisinde Kayseri’yi tanıma imkanınız olacak” dedi.
Kayseri’nin ticari anlamda köklü bir geçmişe sahip olduğunun altını çizen Vali Düzgün, “Kayseri ticari anlamda zengin bir kültürü olan ve bu ticari kültürü binlerce yıllık geçmişe dayanan bir şehrimizdir. Binlerce yıllık tarihinde ticaretinde merkezi olmuş ve Kültepe’de çıkan kazılarda ve oradaki tabletlerde ticari anlaşmaların yer aldığı bazı sözleşmeler ortaya çıkmıştır. Bu 2 ülkenin insanlarının birbirlerine sıcak bakışını inşallah kültürel ve ticari alana taşımayı arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Macaristan Ticaret Odası başkan vekili ve Miskolc Ticaret Odası Başkanı Bihall Tamas ise, Bugün dost ve kardeş olarak buraya geldik. Bildiğiniz gibi bir sene önce Miskolc ve Kayseri kardeş şehir olarak anlaştı. Biz ticaret odası olarak Türkiye’nin güçlü bir organizeye sahip olduğunu biliyoruz. Şunu da görebiliyoruz ki, Türkiye’deki odalar çok aktif olarak ekonomideki yerlerini alıyorlar” şeklinde konuştu.