Maddi Hasarlı Kazanın Ardından Fethiye’yi Ayağa Kaldırdılar

Maddi Hasarlı Kazanın Ardından Fethiye’yi Ayağa Kaldırdılar

Fethiye’de bir kişi, yabancı uyruklu turistin kullandığı aracın kendi aracına maddi hasar vermesi üzerine ortalığı birbirine kattı. Turiste saldıran ve kendisini durdurmaya çalışan polislere mukavemette bulunan şahıs, bir polisin yaralanmasına neden olunca gözaltına alındı.
Olay Fethiye Kandönmezler Kavşağı'nda meydana geldi. İddiaya göre Fethiye’ye düğün törenine gelen İstanbul İETT otobüs şoförlüğünden emekli Ayhan K. isimli şahsın oğlu Kerim K.’nin park ettiği 34 DD 8767 plakalı otomobile Pakistan uyruklu İngiliz vatandaşı olan ve Fethiye’ye tatile gelen H. Nas Sakab’ın kullandığı kiralık 48 PG 245 plakalı otomobil dikkatsizlik yüzünden hafif şekilde çarptı. Yoluna devam eden sürücünün peşine düşen Kerim K. ve polis ekipleri, 40–50 metre ileride şahsı yakalayıp durdurdu. Olay yerine gelen Nas Sakab’ın ailesi Muhammedi Shabır Muhammedi Sakab ve Muhammed Akab için polis soruşturma yapmak isterken aniden olay yerine gelen Ayhan K. kaza yapan turistlere saldırdı.
Polis memurları bir anda saldırıya geçen Ayhan K.’yi durdurmak istedi. Ayhan K. yüksek sesle polislere bağırmaya başlayınca çok sayıda vatandaş ve turist Fethiye’nin göbeğindeki tartışma ve kavgayı izlemeye başladı. Kalabalıktan bazıları da cep telefonlarıyla görüntü aldı. Ayhan K.’nin oğlunun da polislere küfür savurmasıyla tartışma büyüdü. Polisler Ayhan K.’nin saldırmasını önlemeye çalışırken şahıs bağırmayı sürdürdü. Tartışma ve kavga Paspatur Çarşısı girişinde de devam etti. Polisleri itekleyen ve arbede yaşanmasına neden olan Ayhan K., yakınları tarafından da sakinleştirilemedi. Bu sırada bir polis biber gazı kullanacağı uyarısında bulundu. Ayhan K. uyarıları dinlemeyince polis biber gazı kullandı. Takviye kuvvetlerin gelmesinin ardından polis merkezine götürülmek istenen Ayhan K. yine direnince arbede kaldırıma da taştı. Çıkan arbedede polis memurlarından Ali Özçelik hafif yaralanırken, polis memuru Alper Arıboğan ile Selim Batur’un darp edildikleri iddia edildi. Fethiye Emniyet Müdürlüğü Günlükbaşı Polis Merkezi'ne götürülen Ayhan K., "görevli memura mukavemet" ve "kasten yaralama" suçuna karıştığı iddiasıyla gözaltına alınırken, trafik kazası ile ilgili olarak da ayrı bir işlem gerçekleştirildi.
Ayhan K. polisleri suçlarken, ailesinden bir kadın da, “Turistler arabamıza çarptı, oğlum da bağırıp çağırdı. Olay bu kadar” diye konuştu.