Maden Ocaklarını Önce Sektörün Uzmanları Denetleyecek

Maden Ocaklarını Önce Sektörün Uzmanları Denetleyecek

Maden Mermer Üretici ve Sanayici İş Adamları Derneği, oluşturulan işletme gözetim birimiyle birlikte maden ocaklarını 4 farklı başlık altında denetleyecek.
Maden ve mermer sektöründe faaliyet gösteren, 89 markayı aynı çatı altında buluşturan Madsiad, çevre ve yaşam odaklı projelerine bir yenisini daha ekliyor. Bursa’nın dağ köylerinde yol yapımından, köy meydanları ve mezarlıklarının rehabilitasyonu, çevre düzenlemeleri, eğitim programları gibi birçok çalışmaya imza atan Maden Mermer Üretici ve Sanayici İşadamları Derneği, ocakları önce kendi denetleyecek, eksikleri ve yanlışları saptayacak, ardından gerekli düzenlemelerin yapılması için işletmelere destek verecek. Özellikle Marmara ve Ege bölgesinde bulunan maden ve mermer ocaklarının Avrupa Birliği standartlarının da üstünde normlarla üretim yaptıklarının altını çizen Madsiad Başkanı Erol Efendioğlu, çıtayı daha da yükselteceklerini söyledi.
Madsiad içinde oluşturulan işletme gözetim biriminin, tüm ocakları 4 farklı başlık altında denetleyip kapsamlı rapor hazırlayacağını ifade eden Madsiad Başkanı Erol Efendioğlu,"Mayıs 2014’ten itibaren Madsiad üyesi maden ve mermer ocakları, Çevre Güvenliği ve Temizliği, Atık Su Yönetimi, İş ve İşçi Sağlığı veya Güvenliği, Emisyon standartları ve nakliye ilkeleri gibi 4 farklı kategoride denetlenecek. Bağımsız mühendisler tarafından yapılan denetimler kapsamlı bir raporla işletme sahiplerine sunulacak. Görülen yanlışların ya da hatalı uygulamaların en kısa zamanda çözüme kavuşturulması istenecek. Aynı zamanda gerekli görülen düzenlemeler için ücretsiz danışmanlık hizmeti de sunulacak" diye konuştu.
Mermer ve maden işletmecilerinin son 5 yıldır, oldukça katı işletme kuralları uyguladıklarının altını çizen Efendioğlu, "Proaktif bir dönem başlatıyoruz. İğneyi de çuvaldızı da önce kendi kendimize batıracağız. Avrupalılar geldiklerinde işletmelerimizi daha çok kıskanacaklar. Hedefimiz çevreye saygılı, sıfır riskli işletmeler tesis etmek. Üyelerimiz de bu anlamda yoğun destek sunuyorlar" dedi.