MADRİD BÜYÜKELÇİSİ ÖNHON ESKİŞEHİR STANDINI ZİYARET ETTİ

MADRİD BÜYÜKELÇİSİ ÖNHON ESKİŞEHİR STANDINI ZİYARET ETTİ

İspanya’nın Madrid şehrinde düzenlenen FITUR Turizm Fuarı’nda, Eskişehir Valiliği tarafından açılan stant ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor.
1 Şubat 2015 tarihinde sona erecek fuarda, Eskişehir Valiliği’nin standını ziyaret eden Türkiye Cumhuriyeti Madrid Büyükelçisi Ömer Önhon, Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay’dan Eskişehirle ilgili bilgiler aldı. Ziyaret esnasında Eskişehir’in nüfus yapısı, eğitim durumu, sanayisi, ekonomik kaynakları ve kültürel zenginlikleri hakkında Büyükelçi Önhon’a bilgiler aktaran Vali Yardımcısı Günay, “2014 yılına göre Eskişehir’in nüfusu yaklaşık 812 bin 320’dir. İki üniversitesi bulunması nedeniyle genç bir nüfusa sahip görünümündedir. Sanat kurumları ve tesisleri ile kültür ve sanatta gelişmiş bir şehirdir” dedi.
Eskişehir’in 2013 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti ve UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Başkentliği unvanlarını taşıdığını söyleyen Vali Yardımcısı Günay, bu kapsamda Eskişehir’in kültürel zenginliklerini tüm dünyaya daha iyi tanıtmak için Eskişehir Valiliği olarak ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. Vali Yardımcısı Günay, fuar sayesinde çeşitli seyahat acenteleri ve tur operatörü yöneticileri ile görüşme yapma fırsatı bulduklarını sözlerini ekledi.
Verdiği bilgiler için Vali Yardımcısı Günay’a teşekkür eden Büyükelçi Önhan, Eskişehirlilere selamlarını iletti. Fuarda Eskişehir standını ayrıca, Tokat Valisi Cevdet Can ve Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin de ziyaret etti.