Maganda kurşunu bir çocuğun hayatını daha kararttı

Maganda kurşunu bir çocuğun hayatını daha kararttı

Ordu'nun Ünye İlçesi'nde geçen 19 Temmuz'da fındık bahçesinde yemek yerken başına kurşun isabet etmesiyle ağır yaralanan 13 yaşındaki Ozan Bayer, bir ay sonra yoğun bakımdan çıktı. Ozan, konuşma güçlüğü çekmeye ve kendi başına hareket edememeye başladı.

MAGANDA KURŞUNU OZAN'I AĞIR YARALI


Ünye'deki fındık bahçesinde yakınlarıyla birlikte yemek yiyen orta okul son sınıfa geçen Ozan Bayer'in başına, nereden geldiği ve kim tarafından ateşlendiği belirlenemeyen tabancadan çıkan kurşun isabet etti. Ozan Bayer, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Ünye Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı ve Yoğun Bakım Ünitesi'nde yaşam mücadelesi verdi.

KONUŞMA VE HAREKET ETME SIKINTISI YAŞIYOR


Hayata tutunan çocuğun tedavisi olumlu yönde seyretti. 1 ay sonunda normal servisine alınan Ozan, konuşma güçlüğü çekmeye ve kendi başına hareket edememeye başladı.

ANNESİ UMUDUNUN KORUYOR


Eşinden boşanan ve bir restoranda çalışan 4 çocuk annesi İlknur Yiğit, bir an olsun yanından ayrılmadığı oğlunun hayati tehlikeyi atlatmasına sevindiğini belirterek, "Fakat oğlum konuşamıyor ve kendi başına hareket edemiyor. Tedavimiz sürüyor. İnşallah bu sorunları da aşacağız" dedi.

"FINDIK BAHÇESİNDE OTURURKEN BİRDEN YERE YIĞILDI"

Oğlunun fındık bahçesinde otururken birden yere yığıldığını söyleyen anne İlknur Yiğit, "Ağaçtan bir şey düştü sandım. Doğrulmaya çalıştığı esnada bir daha yere yığıldı. Hemen hastaneye kaldırdık. Hastaneye gelince başında kurşun olduğunu söylediler. Duyunca ben de bayılmışım. Ayıldığımda yoğun bakımda olduğunu söylediler. Ameliyatını yapmışlar ama kurşunu çıkaramamışlar.

"DEVLETİMİZDEN YARDIM BEKLİYORUM"


Oğlum şimdi yoğun bakımdan çıktı. Doktorlar ilacını verip ağrısını dindiriyor. Tam donanımlı bir hastanede, fizik tedavi ile çocuğum iyileşebilir. Kafasındaki kurşun çıkartılabilir. Bu noktada devletimizden yardım bekliyorum. Oğlum biraz da olsa konuşabiliyor. Ayağa kalkmaya çalışıyor. Gelen kişileri tanıyor. Bilinci yerinde. İlgilenilmesini istiyorum" dedi.

"4 ÇOCUĞUMA TEK BAŞINA ÇALIŞARAK BAKIYORUM"

Magandanın bulunmasını isteyen İlknur Yiğit, "Şikayetçi oldum, mahalleden atılmış. Kim olduğunu bilenler var ama söylemiyorlar. Şu ana kadar bir sonuç alınamadı ama üstüne düşülse illa ki bir sonuç alınır. 4 çocuğuma tek başına çalışarak bakıyorum. Ailemin durumu iyi değil. En azından bana yol gösterilsin iyi bir hastaneye gidip çocuğumun tedavi olmasını istiyorum. Devletten para, iş istemiyorum. Sadece çocuğumun sağlığının düzelmesini istiyorum. Bir de suçlunun bulunmasını istiyorum. Devlet ilgilenirse hem çocuğum iyileşir, hem de suçlu bulunur" diye konuştu.

"HALİMİZİ GÖRÜP İBRET ALIP YAPMASINLAR"


İlknur Yiğit, şöyle devam etti: "Artık rastgele silah atılmasın. Özellikle düğünlerde silah çok atılır. İnsanın canı sıkılıyor atıyor. Keyfine çıkıp ateş atıyorsun, bu silahtan çıkan merminin nereye gideceğini bilmiyorsun. Benim çocuğumun başına gelen de bu. Keyfine çıkıyorsun ateş atıyorsun. Benin çocuğumun başını yaktı. Bu her yerde oluyor, yapmasınlar. Halkımız biraz daha düşünceli ve vicdanlı olursa zaten böyle şeyler yapmaz. Halimizi görüp ibret alıp yapmasınlar."

Polisin olayla ilgili soruşturmasının sürdüğü belirtildi.